Espresso – Din lokala tidning

Alla vinner på hållbarhet och kvalitet

Fem tjejer valde att producera egna produkter i sitt UF företag. Designen på underläggen var klar, men de var osäkra på vilket material de skulle använda. Miljötänket var viktigt genom processen, vilket slutade med att de enbart ville använda spillmaterial i tillverkningen. Eftersom de var överens om att miljön var viktig, så kontaktade lokala bygg- och måleriföretag för eventuella samarbeten. Överblivna brickor hade de från restauranger/skolor som inte längre använder dem i sin servering. Glasunderlägg stansades ut från material de fick från byggvaruhus och färgen som de sedan målar brickorna/glasunderläggen med, var spillprodukter från målerifirmor. Allt material som används hade annars slängts.

Gjorde allt själva
Till en början stansade de ut alla glasunderlägg själva med hjälp av en borr men i takt med att de har växt som bolag blev de tvungna att ta hjälp av Wiwood i Vittsjö som stansade ut grunden till glasunderläggen. Allt annat gjorde de själva.
– Våra produkter är väldigt slitstarka eftersom de i grund och botten är gjorda av trä, förklarar tjejerna. Glasunderläggen är gjorda av furu och brickorna av trälaminat. Efter att färgen torkat på produkterna lackas de två gånger, så blir ytan slitstark och fin.

Mycket arbete
För att alltid finnas tillgängliga för sina kunder är de väldigt aktiva på sociala medier där de tar emot beställningar 24 timmar om dygnet. De försöker även synas så mycket det går på mässor och gallerior.
– Vi stod bland annat i Hässleholms galleria varje helg under hela december månad.
Genom UF-företaget har de fått riktig försmak på hur livet som entreprenör kan vara.
– Ja det är mycket arbete och i perioder blir man nästan överväldigad av allt arbete. Detta är dock något vi ser som motiverande och vi drivs av att alltid finnas för våra kunder.

Starka viljor
Redan innan UF-året började var de inställda på att satsa allt i bolaget. De vågar ta för sig mer och mer för varje dag som går. Ska det bli någon försäljning så krävs det ständigt arbete med marknadsföring för att få kunden att intressera sig för produkterna.
– Vi har alla stora drömmar och visioner i företaget. Vi tycker det är roligt när vi uppnår målen som vi sätter upp för att ständigt utvecklas. Såklart ser vi en ljus framtid och därför har vi anmält oss till en mängd olika tävlingar såsom årets hållbara företag och årets hantverk. Vi vill bli årets UF-företag i hela Sverige. Den drömmen ska vi jobba med hela vägen.

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy