Espresso – Din lokala tidning

Allsång, retrokänsla och buskaspel

Tydingesjöns Camping och Festplats har laddat för en skön sommar

Sommarprogrammet på Tydingesjöns camping och festplats är välspäckat med aktiviteter och musikupplevelser. Team Tydingesjön AB som består av Danne Stråhed, Pia Mattson och Stefan Arnesson, ser fram emot sommaren.
– Vi hade en fantastisk sommar förra året och har laddat med ett jättebra program inför denna sommaren, säger Danne.

Några särskilda programpunkter sticker ut i det digra utbudet av danser, loppisar, mc- och bilträffar m.m. På självaste pingstafton 8 juni blir det stor Veteran- och samlarmarknad där du kan passa på att sälja eller köpa gamla motordelar och liknande. Lördagen den 29 juni är det dags för årets mopedrally. Start och mål sker på campingen och det är en fem mil lång tur som körs runt Tydingesjön. Det blir två stopp under rundan och utlottning av vinster vid prisutdelningen. Har du en gammal moped du vill ta ut och lufta så passa på och anmäl dig.

Det blir också en hel del musik i sommar, bl.a. tre allsångskvällar med start 30 juni. Då uppträder Lasse Holm, Lena Pålsson och Danne Stråhed. Söndagen 28 juli sjunger Eddie Oliva, Nick Borgen och Glimra. Allsångskvällarna avrundas 11 augusti med Olle Jönsson, Ann-Louise Hansson och Peter Jezewski. Programledare är Jennie Rosengren och Mats Olofsson och Dynamo är husband.
14 juli blir det visafton med Lalla Hansson, Frida Andersson, Pälle Fridlund och Danne Stråhed. 20 juli är det laddat för retrokänsla med Sweden Clearwater Revival och Smokie som gör en stor världsturné i år. Musiksommaren avrundas med dragspelsstämma 16-17 augusti.
– Då blir det en massa ”buskaspel” och en härlig stämning, säger Danne. Spelmän från olika håll i Sverige dyker upp och ”jammar” tillsammans.

Utöver alla arrangemang jobbar trion med personal för att rusta upp campingen. Hela 30 nya husvagnsplatser har tillkommit sedan de tog över och de jobbar hela tiden i kulisserna för att bygga upp campingen, berättar Danne och Pia.
Har det blivit som ni tänkte er när ni tog över här?
– Ja, det har det. Till och med bättre, säger Danne som är väldigt förtjust i Tydingesjön som plats.

– Det vilar ett skönt lugn över Tydinge även när här är mycket folk och aktiviteter.

Text och foto: jessica@espressomedia.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy