Espresso – Din lokala tidning

Älmhult i fokus i ny bok

Vad har Ingvar Kamprad, Kikki Danielsson, Valter Kroon och Jessica Persson gemensamt?
Jo, alla finns de nämnda i boken 1000 Kronobergare. Den är skriven av Magnus Quick som både bott i Älmhult och gått på Haganässkolan.

Magnus Quick har arbetat som journalist på Smålandsposten (bl.a. i Älmhult), Kronobergaren och Sveriges Radio. I sin bok berättar han om möten med kända personer men lyfter också fram lokala kändisar som betyder mycket för sin bygd.
– Jag är en landsbygdskämpe och vill självklart också lyfta fram dem som utvecklar sin hembygd. Av det skälet är det främst landsortsaffärer som saluför boken.

Boken utgår från möten med kända Kronobergare men det hindrar inte att t.ex. Osbyrevyn nämns och hyllas.
– En gång i tiden spelade jag revy i Älmhult ihop med Lasse Magnusson. Nu gör han och Jessica Persson succé i Osby. Det är kul, säger Magnus Quick.

Älmhult har en stor plats i denna bok.
– Ingvar Kamprad är förstås med men det är många Älmhultsprofiler som nämns i boken. Älmhult har levererat massor med kända profiler och energiska hembygdskämpar. Det måste man hylla, säger Quick.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy