Espresso – Din lokala tidning

Älmhult IF ska lyfta med ny sportchef

En växande förening med allt större engagemang kräver fler händer. Därför har man nu tagit steget och kontrakterat en sportchef. Valet föll på Kalle Göransson som nu har ett treårskontrakt att se fram emot. Vi tog ”tempen” på Kalle för få reda på vem han är och vad han nu skall tillföra föreningen.

Vilken bakgrund har du i ÄIF?

Egentligen ingen bakgrund alls. Jag kommer hit som ett tomt papper med bakgrund i andra föreningar vilket jag ser som positivt, då får jag tid och möjlighet att skapa min egna uppfattning av föreningen.

Har du spelat fotboll?

Ja och spelar fortfarande i Häradsbäcks IF.

På vilken nivå?

Bara blåbärs-serien i kommunen. Division 5 och 6. Jag var med och kvalade upp mot division 4 med Liatorp för ett par år sedan men mycket mer än så har det inte varit.

Har ÄIF haft en sportchef förut?

Ingen direkt uttalad är min uppfattning. Det har funnits personer som gjort motsvarande arbetsuppgifter såklart men ingen som titulerat sig klubbchef.

Vad får din främsta uppgift?

Att avlasta styrelsen med att ta hand om de sportsliga frågorna. Jobba med utvecklingsfrågor och sköta om själva fotbollsdelen i föreningen på alla nivåer.

Hur många medlemmar har ÄIF?

Det vågar jag inte svara på exakt men det är ett några hundra.

Vilka ambitioner har ni med era två representationslag för året?

Det sköter dom själva tillsammans med deras skickliga huvudtränare och ledarstab. Min förhoppning är att det kommer spelas fröjdfull fotboll på Älmekulla i sommar.

Hur ser trupperna ut?

Trupperna ser bra ut. Majoriteten från förra säsongen är kvar i båda trupperna och det har kryddats med ett och annat nyförvärv och förmågor från ungdomsleden.

Varför ska man komma på era hemmamatcher?

Vill man se kommunens bästa fotboll rent kvalitetsmässigt är det mot Älmekulla man ska dra sig, där både dam och herr spelar sina hemmamatcher. Om det inte är för fotbollen så är hemmamatcherna en bra plats för att träffa trevligt folk och ta en varmkorv på sommarkvällarna.

Ni spelar i samma serie som IFK Osby i år? Hur ser du på dessa gränskamper?

Det stämmer på herrsidan ja. Givetvis roligt att få göra upp mot ett lag från närområdet och förhoppningsvis lockar det mycket publik vilket tillför det lilla extra hos spelarna. Det ska inte heller glömmas att damerna spelar ett hett derby mot Ljungby borta redan i andra omgången.

Hur är publikintresset totalt sett för er?

Helt okej men det kan alltid bli bättre. Det är mycket roligare för alla spelare att få spela inför en rejäl publik.

Detta är Kalle

Namn: Kalle Göransson

Ålder:  22 år

Familj: Mamma, pappa, bror och syster

Bor: Häradsbäck

Intresse: Sport i allmänhet men främst golf och fotboll

Äter gärna: Fläskfilé med tagliatelle

Dricker helst: Fanta Zero

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x