Espresso – Din lokala tidning

Älmhults Handelsplats öppnar Boulecenter

Älmhults handelsplats öppnar ett inomhus Boulecenter tillsammans med flera lokala klubbar, eldsjälar och entusiaster. De tio banor som ska öppnas planeras att vara färdiga redan i slutet av januari.

Sex bouleklubbar stöttar
Syftet med boulcentret är att skapa ett ställe där människor från hela världen kan mötas, socialisera och uppleva nya saker tillsammans, förklarar Selin Hult, projektledare på Älmhults handelsplats.
Boulecentret kommer att drivas tillsammans med lokala eldsjälar. Aktiviteterna kommer att vara helt gratis och stöttas av sex lokala bouleklubbar som får möjlighet till både träning och tävlingsarrangemang. Klubbarnas ca 120 medlemmar kommer att fungera som en slags mentorer för aktiviteterna.

  • Skolor och elever kommer att bjudas in för att spela tillsammans med riktiga experter som kan lära dem spelet. För oss är det ett sätt att förena generationer och ge något tillbaka till bygden och Älmhult. Bouleklubbarna har varit väldigt entusiastiska över att få träffa ungdomar och få fler intresserade av sporten, säger Selin Hult.

Boulehallen invigs lördagen den 26 januari kl. 11-16. Planen är att ha de tio banorna öppna till och med senvåren 2019.

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy