Espresso – Din lokala tidning

Älmhults konstrunda

Fredagen den 30 augusti till söndagen den 1 september arrangerar Älmhults konstförening en konstrunda med 45 konstnärer på 25 olika platser runt om i Älmhultskommun (med omnejd).
– Vi är väldigt glada över den breda mixen av konst, konstnärer, utställare och arrangörer och vi är så himla glada över allas engagemang i detta, säger Malin Ekhult från konstföreningen.

Fredagen startar lite smått med en go kickoff på IKEA hotellet kl 19:00.
– Där kommer vi skåla in konstrundan och den underbara samlingsutställningen, man kan mingla med konstnärerna, vara med i ett lotteri, äta och dricka gott och sedan dansa till livebandet Malins orkester. Om man kommer långväga från eller bara vill ta en extra drink under kvällen så har IKEA-hotellet billigare priser för konstrundana besökare denna fredag, berättar Malin.

På lördagen och söndagen har de flesta platserna och ateljéerna öppet mellan 11-17.
– Om man är ny iÄlmhult så kan det vara värt att tala om att vi har otroligt många vackra vägar i kommunen, så resan mellan destinationerna kan vara lika mycket ett mål som själva besöken. Det kommer även att finnas härliga fikaställen längst vägen.

En kul sak som går att göra under årets konstrunda är att besöka några av ateljéerna via cykelsadeln. Iain Mackie från restaurang Muff erbjuder en guidad cykelturer där gruppen kommer stanna längs vägen och ha picknick med god mat och fika från Muff. Detta sker i ett lugnt tempo så hela familjen kan delta, det går även att hyra cyklar om man inte har egen.

Flera hembygdsgårdar öppnar upp sina dörrar och säljer fika, pratar om historiska hantverksmetoder, smide, polkagrisbakning och har en hel del roliga aktiviteter för barn.
På lördagkvällen kan man lyssna till Elme storband i trädgården på restaurang Muff och Möckelsnäs Trädgård & Kulturcentrum håller Konsthallen & Cafét öppet fram till kl 23.

På söndagen den 1 september kommer det vara en mysig finissage ute på Fyra vindar i Loshult med knytkalas och poesiframträdande. Detta börjar kl 18 så att även konstnärerna som ställt ut runt om hinner dit och kan delta.
– Det kommer bli en kanonkväll och kanonhelg, avslutar Malin och hälsar alla hjärtligt välkomna.

För mer info: www.almhultskonstforening.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy