Espresso – Din lokala tidning

Amanda i Santa Barbara

Hur hamnade du där? Jag hamnade här för att jag alltid har intresserat mig för språk och olika kulturer, då passade engelska och den amerikanska kulturen perfekt för mig! Efter studenten kände jag att jag ville ha ett miljöombyte, testa att bo utomlands, lära mig massor om andra kulturer, bättre engelska och ämnen jag är intresserad av. Så det var bara till att spara pengar och skriva formulär.   Vad gör du? Jag pluggar på Santa Barbara City College i Santa Barbara, Kalifornien, USA. Ämnena jag valde är sociologi, psykologi, globala studier samt social psykologi. Dessa fyra klasser läser jag parallellt och det blir heltidsstudier. Samtliga kurser är introduktionskurser till de olika områdena. Det positiva med att studera på college är att jag själv får välja vilka kurser jag vill läsa och därmed försöka bena ut vad jag vill göra eller utbilda mig till.   Hur ser livet ut? Jag går i skolan måndag- torsdag, så under de dagarna är det mest vardag med plugg, trötta morgnar och kaffe-drickande (folk går till skolan i pyjamasbyxor) men också vacker utsikt, intressanta lektioner och hänga med härliga människor. På fredagar äter jag helst brunch, går på ett club möte och pluggar lite. Sedan på kvällen träffar jag kompisar, dansar, äter god mat eller har myskväll och tittar på dokumentärer. Detta gillar jag att göra på lördagen också, helst vill jag hinna klämma in en sovmorgon eller en dag på stranden. Ibland är det utflykter till ex LA, Six Flags. Även om jag är i Californien så måste jag tvätta, laga mat och vara trött på livet ibland. Men att vara i nuet och vara tacksam, det är det viktigaste för mig.   Hur länge har du tänkt stanna? Jag kommer att stanna här i en termin så det blir ca 5-6 månader allt som allt.   Vad händer härnäst? Direkt efter kommer jag och min roomie åka till New York för lite semester innan vi skiljs åt. Därefter är det oklart. Jag vill helst bara vara i nuet och vara här.   Vad händer i framtiden? Det är en väldigt bra fråga som jag gärna vill veta svaret på själv… Jag har absolut ingen aning, men det är kanske det som är charmen med framtiden. Att den är oviss.   Fakta: Om Amanda: Jag heter Amanda Ekdahl, är 20 år och uppvuxen i Osby (med undantag från en avstickare till Växjö de senaste 4 åren). Jag definierar mig som en nyfiken person och en feminist som vill uppleva så mycket som möjligt.   Om Santa Barbera: Staden Santa Barbara ligger i Kalifornien, norr om Los Angeles och söder om San Francisco. Den är känd för sina fina stränder och vackra miljö. Det finns två stora college, SBCC och UCSB. Santa Barbara är även ett attraktivt turistmål och har ca 90 000 invånare.   Om att plugga utomlands: Man bestämmer sig för att man vill plugga på college, hittar ett college som man vill plugga på, skickar ansökningar, sparar pengar och söker CSN, samlar en massa mod och så åker man!   Har ni lust att göra samma sak som jag får ni gärna skriva till mig. Jag har dessutom en blogg: amandasbcc.for.me   Är ni nyfikna eller helt säkra? Kika på det i alla fall, jag gör detta för att jag vill uppmuntra unga att upptäcka mer i världen. Vill man inte det så är ju det okej, men man tjänar så mycket på att få perspektiv på livet, man lär sig mycket om sig själv och så har man det himla roligt samtidigt! Möjligheterna är oändliga, om man bara vill. [dt_slideshow width=”1200″ height=”500″ posts=”amanda” /]]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x