INGREDIENSER
280 g mandelmjöl
280 g socker
1 matsked vaniljsocker
1 tesked vaniljessens
2 matskedar Dissarono likör
3 äggvitor
florsocker
SÅ HÄR GÖR DU
Gör så här
Amarettikaka är en lättbakad kaka med italienskt ursprung. Blanda 280 g mandelmjöl med 280 g socker i en bunke, tillsätt 1 matsked vaniljsocker, 1 tesked vaniljessens samt 2 matskedar Dissarono likör. Vispa upp tre äggvitor till ett hårt skum. Vänd därefter ner alla ingredienser i äggvitan och rör om lätt. Gör små ( ca 30 mm) bollar (ca 30 st), rulla bollarna i florsocker och lägg ut på plåt med bakpapper. Platta till bollarna lätt med en gaffel. Baka mitt i ugnen vid 180 grader (varmluftsugn). Amarettikakorna är färdiga så fort de tagit lite färg ca 15 min. Avnjutes med inlagda aprikoshalvor, vaniljglass och vispad grädde.
Farligt gott! ”Bon appétit!”