Espresso – Din lokala tidning
Image default

Amarettikaka

Kaka,dessert,amarettikaka

Amarettikaka – lättbakad med Italienskt ursprung

Johnny Billinger Amarettikaka Amarettikaka Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

280 g mandelmjöl
280 g socker
1 matsked vaniljsocker
1 tesked vaniljessens
2 matskedar Dissarono likör
3 äggvitor
florsocker

SÅ HÄR GÖR DU

Gör så här

Amarettikaka är en lättbakad kaka med italienskt ursprung. Blanda 280 g mandelmjöl med 280 g socker i en bunke, tillsätt 1 matsked vaniljsocker, 1 tesked vaniljessens samt 2 matskedar Dissarono likör. Vispa upp tre äggvitor till ett hårt skum. Vänd därefter ner alla ingredienser i äggvitan och rör om lätt. Gör små ( ca 30 mm) bollar (ca 30 st), rulla bollarna i florsocker och lägg ut på plåt med bakpapper. Platta till bollarna lätt med en gaffel. Baka mitt i ugnen vid 180 grader (varmluftsugn). Amarettikakorna är färdiga så fort de tagit lite färg ca 15 min. Avnjutes med inlagda aprikoshalvor, vaniljglass och vispad grädde.

Farligt gott! ”Bon appétit!”

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x