Espresso – Din lokala tidning
ebafc31c 9f07 4889 822d f1cc175adba6

Ambo Återbruk ger prylarna en andra chans

Har du besökt Ambos Återbruks Second hand-butik i Osby? Här kan du fynda begagnade prylar som har sänkts till återbruket. Det tillverkas även ljus och tändrullar av återvunnet material som går att köpa i butiken. På fredagseftermiddagar bjuds besökarna dessutom på live-musik från bandet Ambo Singers.

Ambo Återbruk är en del av Osby kommuns dagliga verksamhet enligt LSS. Hit kommer begagnade prylar som exempelvis möbler, porslin, tavlor, glas och leksaker som kan säljas vidare i andra hand. Först sorteras, kontrolleras och rengörs sakerna innan de slutligen kommer ut till försäljning. Varorna varierar efter säsong och vad som har kommit in till butiken.

– Vi har ett samarbete med Ögrab där vi får in saker som har sänkts till återbruket. Det går även bra att lämna saker med andrahandsvärde direkt till oss. Vi kan tyvärr inte ta emot böcker och kläder, säger Ida Olovsson som arbetar som stödassistent i Osby kommun.

Pernilla Eriksson, stödassistent i Osby kommun, tillägger:

– Däremot tar vi gärna emot stearinljus och ljuskoppar. Av detta kan vi göra nya ljus som vi sedan säljer i butiken. Vi tillverkar även tändrullar som kan användas för att tända grillen eller kaminen, säger Pernilla. Då verksamheten inte får gå med vinst läggs bland annat pengarna på att köpa in till utrustning och hitta på roliga aktiviteter tillsammans med deltagarna inom LSS.

– Vi hittar på lite olika saker. I somras var vi till exempel på High Chaparral, säger Ida.

INLÄMNING

Om du vill skänka något till Ambo Återbruk sker inlämning under butikens öppettider. Det går även bra att lämna in via Ögrabs återbrukscontainer i Kattarp.

Öppettider Ambo Återbruk Second Hand Onsdag – fredag klockan 10 – 15 Lunchstängt klockan 11.30 – 13.00 Adress: Industrigatan 7 i Osby Följ oss på Facebook: Ambo Återbruk

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x