Espresso – Din lokala tidning
Ambo i Osby

Ambo återbruk öppnar i nya lokaler

ÅTERBRUK. Under våren stängdes all daglig verksamhet ner i Osby kommun. Återbruksbutiken Ambo fick stänga, men den 11 november slogs portarna upp igen på Industrigatan 7. Platsen är densamma, men lokalerna bakom dörrarna har disponerats om.

Svartgula pilar på golvet visar i vilken riktning kunderna ska röra sig i affären. Alla som arbetar i butiken bär visir i plast.
– Det blir lite varmt bakom de här, men vi har gjort vårt yttersta för att hålla ett bra smittskydd, säger Daniel ”Sjöbbe” Sjöberg som leder verksamheten i Ambos butik tillsammans med Joel Sand och Emelia Börjesson.
När vi kliver in är han på plats i butiken, som är välfylld efter månader av stängning, tillsammans med Paul Svensson och Andreas Nord.
– Och vi har massor av grejer som vi inte har plats att ställa ut ännu, säger Andreas Nord.

Prylar från återvinning
Ambo samarbetar med Ögrab, och den som undrar var man hittar sakerna som lämnas i återbrukscontainern på Kattarps ÅVC kan kolla hit.
– Nytt för hösten är att vi har öppnat upp för möjligheten att lämna saker direkt till oss. Det slängs otroligt mycket som går att använda igen. Även om återbruk har kommit stort finns det mycket kvar att utveckla, säger Sjöbbe.
Och prylar finns det gott om för den fyndsugne. Från tv-spelskonsoler till pottor, från skrivbord till skruvar.

Riktiga fyndpriser
– Meningen är att man ska komma hit och göra bra fynd. Eftersom vi är en daglig verksamhet ska vi inte gå med vinst, utan det vi tjänar in går till verksamheten, säger Sjöbbe.
Butiken även nya öppettider.
– Onsdag, torsdag, fredag klockan 10-16. Just nu gäller kontanter, men vi jobbar för att ordna swish, säger Sjöbbe.

Text & Foto: erik@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x