Espresso – Din lokala tidning
headquarter

Anders Martinsson vision skapar nytt nav inom rally

Visionen för årets South Swedish Rally (SSR) är att göra Millebygden till centrum för både publik, tävlande och ledning.

Den 18-20 maj är det dags och serviceplatsen blir på Millebygden. Planen intill ”korsningen”, där de tävlande byter spår med varandra, utgör en del. Plus ytterligare en yta på andra sidan vägen. Totalt med plats för uppemot 90 team.

serviceplatsen
Bara en bit från slutmålet i South Swedish Rally ligger serviceplatsen. Både publik och mekaniker hamnar mitt i händelserna centrum när powerstage avgör SSR 2023. Foto: Markus DG Svensson

– De tävlande önskar sig asfalt i depån. Det kanske vi inte hinner få till, men hårt underlag blir det definitivt, säger Anders Martinsson och fortsätter:
– Mekanikerna kommer att se sina tävlande på bästa plats, och tävlingsledningen behöver bara blicka ut genom fönstret för att se sträckorna.

Entreprenören och företagsägaren Martinsson har hela sitt liv älskat rally; som tävlande, arrangör, eventmakare och notskrivare. Drömmen om att skapa en arena för rally hemma på Millebygden, utanför Älmhult, har vuxit sig allt starkare. I år har tre sträckor målgång där, plus navet med serviceplats och att tävlingsledningen flyttar in i den ombyggda ladan.

– Medlemmarna i klubben har gjort ett fantastiskt arbete för att få det här igång.

Av erfarenhet vet Martinsson att det måste till planering för att få event att fungera. Att lösa problemen innan, för att kunna ta hand om den publik på 10 000 personer han hoppas på.
– Vi måste stå på tå! Och bygga en organisation som klarar att ta hand om alla.
Därför blir det möjligt att parkera sin husbil på Millebygden och stanna där hela helgen. Följa de tävlande på fredagskvällen då stora delar av de inledande två sträckorna körs på området, och när de tävlande kommer in för service. SSR avslutas sedan mitt framför fötterna på publiken med powerstage, där de snabbaste förarna får extra SM-poäng.

anders martinsson
Ja, fy så många timmar jag lagt ner på att göra Millebygden till nav i South Swedish Rally. Men så har det länge varit en dröm att göra detta för Älmhults MK och tävlingen, säger Anders Martinsson. Foto: Annemo FribergFörra årets satsning på historiska bilar blev en flopp. Vad säger att 2023 blir en succé?
– Vår sport spänner brett och det är lite av tjusningen. Med dagens stora team är även serviceplatsen intressant, och istället för att bussa runt partners ger vi alla bästa möjliga plats för att se rally på ett och samma ställe. Vi får den arena rallysporten saknat, säger Martinsson. Entrén till Millebygden är satt till 100 kronor per person, för båda dagarna. Möjlighet till förköp via Tickster. Kostnaden för att köpa till ett program är 200 kronor.

skarmavbild 2023 04 19 kl. 08.32.18

Anders Martinsson är företagare i Älmhult, Osby och Hässleholm..

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x