Espresso – Din lokala tidning
BHV-sköterska i Osby

Andra hembesöket

BARN. Nu har det gått några veckor och du har växt en del. Dina föräldrar tycker att tiden går alldeles för fort. Ni pratar mycket och du börjar redan träna på ditt språk, ibland härmar de vuxna dig och då ler du.

Dina föräldrar bär dig, vyssar och sjunger för dig. Om du skriker så vet de oftast vad du vill och behöver. Deras lugn smittar av sig på dig och du somnar gärna i deras famn eller på någon annan trygg plats.

Barnhälsovårdssköterskan och föräldrastödjaren kommer på besök och de säger att det är viktigt att dina föräldrar både äter och sover för att det ska fungera bra när de ska ta hand om en liten bebis som du.
Mamma säger att ibland gråter hon för ingenting, besökarna säger att det är vanligt när man fått barn och ofta är det hormonerna som är orsak. Om mamma vill så kan hon prata med föräldrastödjaren om detta antingen själv, eller tillsammans med sin partner.

Ibland när du skriker, och dina föräldrar inte kommer på varför, så blir de stressade och vet inte vad de ska göra. Det kan kännas svårt att vara förälder och då kan de prata om det också. Det känns tryggt att kunna få stöd.

Besökarna har tagit med sig en docka som faktiskt är ganska lik dig. På den visar de hur man kan hålla en bebis samtidigt som man masserar magen på den. Kan vara skönt vid magknip.
Föräldrarna kallar inte dig för bebis längre utan har bestämt vad du ska heta.

Eva Ågran
Samordnare, Familjehuset Osby

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x