Espresso – Din lokala tidning
Image default

Ängamat

Ängamat

Johnny Billinger Ängamat Ängamat Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

Späda grönsaker efter säsong (t.ex. morötter, rädisor, salladslök, ärtor, blomkål.)

½ Blomkålshuvud, plockat

1 gul lök skivad

½ vitlöksklyfta

6 dl grönsaksbuljong

1 dl torrt vitt vin

2 dl vispgrädde

smör till stekning

riven muskot, salt

SÅ HÄR GÖR DU

Fräs blomkål, lök och vitlök i smör.

Häll över buljong och vin. Låt koka tills blomkålen är precis klar (ju längre den kokar desto mer smak förlorar den). 

Mixa soppan slät. Smaka av med salt och riven muskot.

Koka upp vatten och salt i en kastrull, förväll grönsakerna och fördela dem i djupa tallrikar.

Häll soppan över grönsakerna vid bordet och ta ett riv med muskot på rivjärnet det sista Du gör.

ÖVRIGT

Bredvid ordet ”len” i svenska ordboken finns en bild på denna rätt. Den här soppan är inget för den som vill att det ”ska smälla till munnen”. Men ibland är man ute efter något som är som bomull för både mage och hjärta. Då lagar man Ängamat, som dessutom är en perfekt sommarlunch. Passa på nu när vi har massor av fräscha svenska grönsaker!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x