INGREDIENSER
4 skivor utskuren biff a 130-150 g
3-4 rödlökar
1 köttbuljongtärning
2 msk hackad persilja
smör
salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU
Skala löken och skär den i hela, inte för tunna ringar.
Stek löken på medelvärme i 1 msk smör.
Häll på 2 dl vatten och smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop i 4-5 minuter.
Krydda biffarna med salt och peppar på båda sidor. Stek biffarna 3-4 min på varje sida i 2 msk smör.
Koka upp löken och skeda den över biffarna. Strö hackad persilja över och servera med kokt potatis.
ÖVRIGT
Dryckestips: Svalt öl av lagertyp passar bra till denna rätt. Detta är en skärgårdsvariant av gammaldags svensk biffstek med lök. För att laga den på klassiskt vis behöver Du en ångbåt och en varm plåt från ångpannan. Men en väl instekt gjutjärnspanna är fullgod ersättning. På det här receptet finns det nog lika många varianter som det finns ångbåtar. Bo Martinsson.