Espresso – Din lokala tidning
Image default

Ångbåtsbiff

Ångbåtsbiff

Johnny Billinger Ångbåtsbiff Ångbåtsbiff Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

4 skivor utskuren biff a 130-150 g

3-4 rödlökar

1 köttbuljongtärning

2 msk hackad persilja

smör

salt och peppar

SÅ HÄR GÖR DU

Skala löken och skär den i hela, inte för tunna ringar.

Stek löken på medelvärme i 1 msk smör.

Häll på 2 dl vatten och smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop i 4-5 minuter.

Krydda biffarna med salt och peppar på båda sidor. Stek biffarna 3-4 min på varje sida i 2 msk smör.

Koka upp löken och skeda den över biffarna. Strö hackad persilja över och servera med kokt potatis.

ÖVRIGT

Dryckestips: Svalt öl av lagertyp passar bra till denna rätt. Detta är en skärgårdsvariant av gammaldags svensk biffstek med lök. För att laga den på klassiskt vis behöver Du en ångbåt och en varm plåt från ångpannan. Men en väl instekt gjutjärnspanna är fullgod ersättning. På det här receptet finns det nog lika många varianter som det finns ångbåtar. Bo Martinsson.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x