Espresso – Din lokala tidning
Annas Biocare 20 år

Annas Biocare firar 20 år

Mode/Näringsliv. Det är vår, och kanske dags att se över garderoben. Hedvig Andér, känd av många från sina 20 år som stylist i SVT:s Go´kväll tipsar om att börja från rätt håll.

– Jag brukar säga att i stället för att börja plocka bort sådant som du inte använder; plocka fram det som du använder. Det som du inte känner passar just nu kan du lägga undan ett tag, och när du har sorterat fram de plagg du trivs med kanske du hittar något som kan bryta av på ett snyggt sätt bland det du valt bort.
På en åker utanför Emmislöv ligger Annas Biocare som nu firar 20 år. Anonymt för den som inte känner till butiken, men en självklarhet för den kundkrets som Anna Nilsson har jobbat upp under dessa 20 år.
– Det var stall här när vi flyttade in, men tack vare min man Stefan som är snickare har vi kunnat bygga om och bygga ut, berättar Anna.
När hon startade verksamheten var fokus på naturliga skönhetsprodukter – sedan tillkom kroppsbehandlingar efter att hon utbildade sig till Natur­terapeut.
– Jag kände att jag behövde satsa på något mer eftersom massagen är slitsam för kroppen. 2013 började jag med kläder och det har blivit jätteuppskattat, säger Anna.

Service och miljö

Butiken är välfylld, här finns damkläder, skor, accessoarer och smycken. I ett mellanrum med kaffebord och kristallkrona i taket väntar Hedvig Andér på dagens nästa besökare.
– Jag har velat bygga upp Annas Biocare kring servicen och miljön, säger Anna.
– Det är nästan som att komma till en hemmiljö och shoppa. Att ta sig hit blir en utflykt för kunderna, och det är viktigt att erbjuda något extra.
Och Hedvig Andérs besök är just det lilla extra. Hon har varit här tidigare, och hennes stiltips har varit uppskattade.
– Vi körde två föreläsningskvällar här förra sommaren, när man fortfarande fick samla femtio personer. Det blev fullsatt. Nu är det personliga möten som gäller, och när vi meddelade att Hedvig skulle komma igen blev det fullbokat direkt – vi fick lägga till en och en halv dag för att möta efterfrågan, säger Anna.
Varje inbokad kund får en timma med Hedvig. Generella, men personliga tips – kanske med inslag av vad som är gångbart just nu.

Klä personen

– Vi börjar alltid med att sitta ner en stund och prata. Vad man gillar, vad man vill ha hjälp med och kanske tycker är svårt. På en timma blir det ju lite som speeddating – när vi jobbar med Gör om mig i go’kväll har vi kontakt med gästerna i två till tre veckor innan sändning. Men man hinner ganska mycket på en timma. Vi plockar och provar kläder av det som finns i butiken. För mig är det viktigt att lyssna in och lära känna. Man går inte runt i ett par skor som inte passar på fötterna, detsamma gäller med kläder – vilken storlek man har är inte viktigt, det gäller att klä personen.
Och när det gäller vårens mode?
– Modet är ganska jämnt just nu, med naturfärger och pastell, och samtidigt lite spretigt. Det kommer mycket 90-tal med axelvaddar, och jeansmodet är hetare än någonsin. Framförallt klär vi oss mer personligt. Man ska hitta sina egna detaljer – lite oanade plagg som krockar på ett bra sätt. Lite som matlagning – man kommer långt med salt och peppar, kan gärna blanda lite piri-piri i köttfärssåsen, men ska inte slänga i alla kryddor i samma gryta.

Bra utbud på landsbygden

Hedvig, som själv driver butik i Stockholm och har sitt eget klädmärke, menar att intresset för mode är lika stort på landsbygden som i städerna.
– Det kanske är lite andra plagg, men många gånger är faktiskt utbudet i butikerna bättre när man kommer utanför städerna. I innerstan är det bara de stora kedjorna som har råd med hyror, och deras urval är ofta anpassat till en väldigt bred målgrupp.
Det plingar till i dörren på Annas Biocare och Lone Bertilsson kliver in för sin timma med Hedvig. Och de båda har träffats förut.
– Jag köpte den där fina klänningen när du hade din föreläsning förra sommaren, säger Lone.
– Ja, minns Hedvig, innan de båda sätter sig ner för att snacka stil och gå loss på provrunda.
Anna tar ett kliv tillbaka, och passar på att välja ut en favorit som kan representera vårens mode.
– Det får bli byxdressen, konstaterar hon utan lång betänketid och plockar fram en härligt mönstrad kreation med fint fall.

Text & Foto: Erik@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x