Espresso – Din lokala tidning

Annicas Naturliga Kost och Hälsa

Hälsa och välmående består av många olika bitar som skapar en god helhet. Någon som tar fasta på detta i sitt företagande är Annica Hentze i Lönsboda. Sedan 2015 driver hon Annicas naturliga kost och hälsa där hon hjälper människor till ett bättre mående genom att erbjuda friskvård och helhetshälsa till privatpersoner och företag.

Till vardags arbetar Annica inom Osby kommun och företaget sköter hon på sin fritid, dvs. kvällar och helger. Hon är en energisk kvinna med ett stort eget intresse för kost och hälsa i grunden.

Jag är utbildad kock och har intresserat mig länge för hur kosten påverkar måendet. Jag började själv äta enligt LCHF men har mer gått över till att äta artegen kost (utan tillsatser, gluten och socker). Detta har kommit efter jag utbildat mig till Livsstilskonsult då jag landade mer i, och utgår ifrån, kunskapen om evolutionen, biokemi, näringsfysiologi och fysiologi, berättar Annica.

Friskvårdsmassage
Förutom kostrådgivningen erbjuder Annica friskvårdsmassage för rygg och nacke. Hon har nu dessutom skaffat en så kallad andullationsbädd, en slags massagebädd som bygger på att alla vätskor i kroppen sätts i svängning för att lösa upp spänningar, öka blodflödet och stimulera lymfsystemet.

Det finns 20 olika program med kombinationer av vibration och infravärme i bädden, berättar Annica, som ändå menar att man måste uppleva för att förstå hur effektiv bädden är.

I kombination med massage blir det en väldigt effektiv friskvård, fortsätter Annica som är ansluten till Min friskvård och Aktiway.

Helhetssyn på människan
Fokus i arbetet ligger på en helhetssyn på människan. Annica arbetar även med healing, meditation och medvetandeutveckling, hon är hormonterapeut och kan hjälpa till med analys av hormonerna i kroppen och behandla oraker till störningar. För närvarande utbildar hon sig också till stresscoach hos Anna Halén och är klar med den utbildningen i augusti.

Det är många pusselbitar i helheten. Jag kan hjälpa till med personlig utveckling, viktproblem, relationer och kroppsliga besvär. Ofta hänger saker ihop, menar Annica som verkligen brinner för att hjälp människor.

Ja, jag vill få igång företaget och kunna ta det ett steg längre. Jag ordnar evenemang, kurser och föreläsningar och drömmen är att kunna arbeta på heltid med att hjälpa andra.

Text: jessica@espressomedia.se
Foto: privat

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy