Espresso – Din lokala tidning
osby kommun

Anpassningar får konsekvenser för grundskolan i Osby

Precis som många andra kommuner, har Osby en tuff uppgift i att få balans i sin budget. Barn och utbildningsförvaltningen är en av flera som behöver anpassa verksamheten till nya förutsättningar. Det kommer framför allt att påverka bemanningen.

Rektorerna på samtliga skolor inom grundskolan har fått i uppdrag att se över sin organisation och anpassa den efter budgeten. Det betyder att kommunen i första hand kommer att fokusera på behörighet, men också en del omflyttningar. Men det betyder också att många tvingas avsluta sin tjänst eller vikariat.

– Detta är såklart en väldigt tråkig situation. Vi kommer jobba intensivt med pedagogiska lösningar för att se till att eleverna påverkas så lite som möjligt. Det kan handla om att se över arbetssätt, stödstrukturer i klassrummen och öka samarbeten, säger Annika Holmqvist Lundh som är områdeschef för grund- och gymnasieskola.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x