Espresso – Din lokala tidning
ERIK_800

Anslagstavlans tid är inte förbi

Veckorna går fort när årstiden tippar över från sommar till höst. I butikerna börjar redan julen att synas, men veckan efter att denna tidning har landat i era brevlådor får vi i alla fall en timma tillgodo när det är dags att ställa om till vintertid. Vi som jobbar med tidning skulle gärna haft den där extra timman i bakfickan lite då och då för att slänga in när den behövs. I skrivande stund sitter vi och kämpar för att få detta nummer klart innan det ska in i tryckpressarna.

Vi gör nu vårt tredje nummer som månadstidning, och det innebär ett lite annat fokus. Den senaste månaden har vi koncentrerat oss på november, och nu när det snart är november börjar vi verkligen tänka på julen. Med lite lägre utgivningstakt har vi också funderat på vad som gör er läsare mer sugna på att låta tidningen ligga framme lite längre, så att ni inte hinner glömma bort oss innan nästa nummer kommer ut. Korsordet är en sak som vi vet att många uppskattar, för det dräller in lösningar under hela månaden.

En annan sak som vi valt att fokusera på är evenemang. För att så många som möjligt av alla evenemangsarrangörer ska kunna vara med och annonsera i tidningen så har vi skapat ett specialerbjudande för evenemangsannonser som många redan har hittat. Höst och vår när alla föreningar har alla har högsäsong vet de flesta som är vana att sätta upp affischer att det kan vara ganska tufft att hitta plats på anslagstavlor i butiker, bibliotek och kulturhus. Många har dessutom övergivit den klassiska anslagstavlan för digitala skärmar – men tänk så mycket man missar när man bara ser en sak i taget i stället för ett gytter av lappar och affischer!

När vi själva tittar på våra evenemangssidor är det med viss stolthet – både över att det händer så mycket i vårt område och över att många arrangörer vill medverka i vår tidning. För femhundra spänn (plus moms) får man en evenemangsannons som är ganska liten, men tillräcklig för att bli ett bra blickfång. Dessutom placeras man sida vid sida med massa andra spännande saker som händer som man kanske inte visste att man var intresserad av.

Vi hoppas att vi kan få vårt evenemangsfokus att växa så vi blir Göinges största anslagstavla. Är du arrangör och vill testa att synas, så slå en signal till vår säljare Thomas. Är ditt arrangemang så spännande att du tycker att vi borde skriva en artikel om det så är du välkommen att ringa till mig. Trevlig läsning!

ERIK JOHANNESSON, REDAKTIONEN

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x