Espresso – Din lokala tidning
Image default

Apelsinris

apelsinris,efterrätt

Köttgryta

Johnny Billinger Apelsinris Apelsinris Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1½ dl risgryn 1½ l vatten 2 – 3 apelsiner 1 – 2 dl socker 1 dl vispgrädde

SÅ HÄR GÖR DU

• Skölj risgrynen och koka dem 18 – 20 minuter. • Spola dem med kallt vatten över en sil och låt dem rinna av.
• Skala apelsinerna och skär dem i i ganska små bitar. (kärna ev. ur).
• Blanda med sockret. Smaka av blandningen. Kan bli lite för sött annars.
• Vispa grädden
• Alla ingredienserna blandas försiktigt med ett par gafflar.
• Läggs upp i glasskål eller på fat och garneras med apelsinklyftor
• Serveras kallt
Smaklig måltid

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

ÖVRIGT

HUSMANSKOSTENS VÄNNER Husmanskostens Vänner är ett opolitiskt sällskap, vars syfte är att stödja den svenska husmanskosten och i synnerhet den skånska. Sällskapet vill sprida kunskap om vår mat- och dryckeskultur genom anordnande av måltidsträffar för sällskapets medlemmar. Sällskapet består av 18 utvalda medlemmar.

Ett recept från Sven Appelgren (Husmanskostens vänner)

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x