INGREDIENSER
1 kg sidfläsk, gärna rimmat och skivat
2 gula lökar
2-3 äpplen
1 kryddmått svartpeppar
2-3 hela kryddnejlikor
SÅ HÄR GÖR DU
Stek fläsket i stekpanna.
Lägg det färdigstekta fläsket på ett fat.
Skala och skiva löken. Skala äpplena och kärna ur dem. Skär dem sedan i skivor. Stek lök och äppelskivor i lite av fläskflottet på ganska svag värme tills de fått färg och blivit mjuka.
Varva därefter lök och äppelskivorna med fläsket i stekpannan och låt allt bli genomvarm.
Krydda med svartpeppar och kryddnejlikor.
Servera äppelfläsket med kokt potatis, kokta sockerärtor och en grönsallad.
Garnera gärna med äppelklyftor.
ÖVRIGT
Äppelfläsk är en gammal fin skånsk maträtt med frisk smak av äpple.