Espresso – Din lokala tidning
Image default

Äppelfläsk

Äppelfläsk

Johnny Billinger Äppelfläsk Äppelfläsk Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

1 kg sidfläsk, gärna rimmat och skivat

2 gula lökar

2-3 äpplen

1 kryddmått svartpeppar

2-3 hela kryddnejlikor

SÅ HÄR GÖR DU

Stek fläsket i stekpanna.

Lägg det färdigstekta fläsket på ett fat.

Skala och skiva löken. Skala äpplena och kärna ur dem. Skär dem sedan i skivor. Stek lök och äp­pelskivor i lite av fläskflottet på ganska svag värme tills de fått färg och blivit mjuka.

Varva därefter lök och äppelskivorna med fläsket i stekpannan och låt allt bli ge­nomvarm.

Krydda med svartpeppar och kryddnejlikor.

Servera äppelfläsket med kokt potatis, kokta sockerärtor och en grönsallad.

Garnera gärna med äppelklyftor.

ÖVRIGT

Äppelfläsk är en gammal fin skånsk maträtt med frisk smak av äpple.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x