Espresso – Din lokala tidning

Att tillföra värde

Vi har starkt  nedärvda genetiska känslor om att vara behövda. Att finnas med i ett sammanhang och vara en del i en grupp med olika möjligheter där var och en bidrar till något större. Från vår tid i grottor så handlade våra olikheter om överlevnad. De djärva gav sig på tigrarna. De kreativa löste problem. De små samlade ved etc.

Alla tillför värde utifrån var och ens möjligheter. Det är exakt samma funktioner idag som det var för 14.000 år sen. Vi behöver alla olikheter för att växa som grupp. Ju mer glädje och ansvar var och kan tillföra, desto bättre fungerar helheten.

Att tillföra värde är därmed nedärvt sen vi bodde i grotta på savannen. Det är grunden i vår existens. När vi tillför värde blir vi värdefulla. Om vi inte tillför värde blir vi värdelösa. Allt bygger därmed på att vi tillsammans är med och bidrar. Då kan inte ensam vara stark. Från begynnelsen var ensam detsamma som död. Så hela vår existens bygger på att tillföra värde till gruppen. Inte med utgångspunkten att man utifrån det ska få. Utan för att man har fått. Där ligger skillnaden. Dessutom blir vi mycket gladare av att ge än få.

Under oktober har vi som gjort denna tidning, hjälpts åt för att ha möjlighet att kunna lämna, ett för oss, stort bidrag till Bröstcancerförbundet. Det blev till slut 9.213 kr.

Få saker har gjort oss lika glada.

Johnny Billinger

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x