Espresso – Din lokala tidning
Äventyr och lugn i Göinges natur

Äventyr och lugn i Göinges natur

Sugen på ett sommaräventyr? På sträckan mellan Broby och Glimminge station finns mycket att uppleva!

Ta en tretimmars utflykt med dressin från Broby. Cykla sex kilometer genom fantastisk natur längs en glittrande Helge å. I Glimminge väntar den gamla stationen med möjlighet till bad, paddling och en välförtjänt picknick. Den gamla stenbron från 1800-talet har blivit en plats för foto, fika och sköna bad.

Dagstur eller över natten
Uthyrningen av dressiner sker från 1 maj till slutet av oktober.
– En perfekt utfärd på helger eller ljumma sommarkvällar, förklarar Bosse Persson. Men de flesta är turister från våra grannländer som kombinerar dressinen med att bo på vandrarhemmet i Glimminge. Vi erbjuder flera boendealternativ i gamla tågvagnar för både små och stora sällskap.
Glimminge station ligger naturskönt vid Helge å med gångavstånd till Sjöhagens badplats vid Tydinge­sjöns norra strand.
Passar alla åldrar
Dressincykling i kombination med exempelvis mat, fiske och kanoting, är en tretimmars upplevelse för olika åldrar. Med ”Rallareturen”får ni vara ute längre än tre timmar.
– Ja, turisterna har hittat hit, berättar Bosse. Men vi är övertygade om att fler göingar eller boende i grannkommunerna skulle uppskatta den naturupplevelsen också. Perfekt för familjer, vänner eller företag som vill göra något tillsammans med personalen.

Ö. Göinge Järnvägssällskap www.ogjs.se

Bokning och information: 044 – 440 48

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy