Espresso – Din lokala tidning

Äventyr på hög höjd

Testa gränserna utan begränsningar i Sandåkra söder om Hässleholm

Magnus Pålsson är Osbybon som flyttade till sommarstället i Sölvesborg, sa upp sitt jobb på IKEA och satsade på ett naturskönt äventyr längs Nävlingeåsen, en mil söder om Hässleholm.

– Upplevelsen av äventyret förstärks av den härliga naturen, säger Magnus. Området är min fars föräldrahem, så det är välbekant för mig. Nu är tanken att få fler att uppleva både naturen och det äventyr som vi erbjuder. Här ligger landets mest tillgängliga zipline med höghöjdsbana och klätterträd. Med tillgänglighet menar vi att utveckla ett äventyr för alla. Oavsett om du kommer till fots eller sitter i rullstol.

MultiLevel av flera orsaker

Namnet på området anspelar på att det handlar om äventyr på olika nivåer. Men namnet har också en annan betydelse.

– Ja, för oss handlar MultiLeveL om så mycket mer, förklarar Magnus. Vi har alla olika förutsättningar i livet. Vår ambition är att anpassa våra attraktioner så att allt fler kan komma hit och utmana sig själva. Vi på MultiLeveL vill kunna erbjuda en varsam, hållbar och tillgänglig anläggning för tränings- och äventyrslystna oavsett om du kommer till fots eller i rullstol. Anläggningen har handikappanpassad toalett.

Begränsat antal

– Vi tror på ett mindre antal besökare för att kunna erbjuda ett mer personligt, trevligare och säkrare besök. Vi ska respektera naturen och använda den både varsamt och hållbart. Vi strävar efter att vara max 20 personer samtidigt i anläggningen och inte “så många som möjligt”. I nuläget kan vi ta emot 14–15 personer på en och samma gång men vi kan diskutera speciella upplägg om någon grupp är större. Vi erbjuder full tillgång till allt under den tiden som bokas.

Många olika besökare

Efter cirka ett års byggnation öppnades anläggningen sommaren 2018. Tillsammans med Magnus arbetar här specialutbildade guider/instruktörer som tar hand om kunderna. Idag erbjuds två ziplines bredvid varandra. Nästan 300 meter långa med hastigheter upp till 60 km/h.

– Här kan du dessutom åka zipline med din rullstol i ena ziplinen och din kompis/familj/kollega samtidigt bredvid i den andra, förklarar Magnus. Vi vänder oss till företag, kickoffer, teamaktiviteter, familjer, kompisgäng, föreningar, möhippor, svensexor, barnkalas, vuxenkalas, etc. Många har sagt att ”det där är inget för mig” och efteråt lämnat anläggningen fulla med energi och nyvunnen styrka och självförtroende!

Övriga aktiviteter

Höghöjdsbanan är en ca 120 meter lång bana med nio olika hinder högt uppe bland träden. Starten befinner sig på en meter över mark. Som högst är du cirka sju meter upp. Hela tiden säkrad mot fall tack vare utrustningen. Avslutas med en kortare ziplinefärd ner till marken igen.

Klättra upp i träd med två olika banor där du utmanar dig själv eller någon annan. När du klättrat 10 meter upp är det ”bara” att släppa taget och falla bakåt för att lugnt och stilla som ett fallande löv åka ner mot marken igen. Vi utlovar en otrolig adrenalinkick!

Slackline – en kortare ”gå på lina” för de allra minsta. En halv meter ovanför mark. Här kan de allra minsta leka av sig sin klättringslust och träna balans. Här behövs ingen personlig säkerhets-utrustning utan den kan användas av alla. 

Säkerheten framför allt

Anläggningen är designad, konstruerad, byggd och drivs i enlighet med den europeiska standarden 15567:1 och 2.

  Vi har valt den högsta säkerhetsnivån som går att få, förklarar Magnus. När du är här behöver du inte fundera på säkerheten utan utrustningen och anläggningen tar hand om detta. Du kan m.a.o. fokusera på att flytta dina egna gränser och maximera din egen och varandras upplevelse.

Hösterbjudande

Två timmars äventyr, träning, personlig utmaning, aktivitet kostar för barn 14 år och yngre; 349 SEK och vuxna 15 år och äldre; 499 SEK. Bokar du ditt besök mellan 1 okt och 4 november så får du 5% på din bokning. Ange då ordet ”Espresso” i rutan för kampanjkod.

För bokning och information

Öppet alla dagar året runt.  Obs! Endast förbokning.

E-post: info@multilevel.se

Telefon: +46 732 321 352

www.multilevel.se

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x