Espresso – Din lokala tidning
Image default

Baconinlindad köttfärslimpa

köttfärslimpa,baconinlindad köttfärslimpa
Johnny Billinger Baconinlindad köttfärslimpa Baconinlindad köttfärslimpa Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

500 gram malet kött ( blandfärs)
1 ägg
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar (malen)
½ tsk kryddpeppar (malen)
½ dl skorpmjöl, eller 1 kokt mosad potatis som glutenfritt alternativ
1,5 dl mjölk
1 paket bacon
1 gul lök
1 morot

SÅ HÄR GÖR DU

Gör så här:
Blanda köttfärs med ägg och kryddor. Låt skorpmjölet svälla i lite mjölk och tillsätt det, eller mosad potatis, sedan till smeten. Häll i mjölk tills smeten känns lagom. Den skall vara mjuk men inte lös.
Forma smeten till en limpa. Lägg den i en smord eldfast form.
Täck limpan med baconskivor.
Skär löken och moroten i grova bitar. Lägg dem vid sidan om limpan.
Häll lite smör över alltihop.
Tillagas i ugn vid ca. 200 grader C i en timme.
Tag upp den ur formen. Sila ifrån grönsakerna. Ta vara på skyn till sås. Red av skyn (späd med vatten, gärna potatisvattnet) med maizenamjöl.
Kasta inte grönsakerna. Använd gärna dem som tillbehör. De smaksätts med köttsaft från limpan och baconet och smakar underbart. Komplettera tillbehören med stekta strimlade morötter och servera med kokt potatis och lingonsylt.

ÖVRIGT

Smaklig måltid Karl-Börje Augustinsson

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x