Espresso – Din lokala tidning
Jessica Persson

Bakom de vita Anna Anka-tänderna

NÖJE. Jag växte upp i Älmhult. Min pappa jobbade på IKEA, jag sommarjobbade på IKEA, min bror jobbade på IKEA, klart jag skulle jobba på IKEA! Så jag började jobba på IKEA.
Jag hade dock smakat på scenens sötma redan på gymnasiet i skolrevyn, då jag fick ta över Pigge Hesselmans roller eftersom han var tvungen att ägna sig åt Älmhults riktiga revy. Detta var på 70-talet.

Nåväl, jag jobbade på IKEA och såg fram emot en karriär där och lite underhållning vid sidan. Men efterhand som tiden gick så upptäckte jag att mitt intresse för scenen var bra mycket större än mitt intresse för möbler.

Så efter sex år med ett ”vanligt” jobb sökte jag mig till det betydligt mer osäkra livet som frilansare i underhållningsbranschen. Jag hankade mig fram med diverse jobb och stretade på med standup-gig och revyer. Jag fick vara med i ”Släng dig i brunnen” i mitten av 90-talet vilket blev ett lyft.

Efter ca 15 års knogande träffades vi, Jessica och jag, och Jessica var redan då riktigt bra på scen. En dag ringde ett eventbolag jag jobbat mycket med och frågade om jag kände någon som kunde imitera Anna Anka. I just det årets revy hade Jessica gjort en låt om henne. Hon hade fixat hennes tandgarnityr (av plast) och hennes stora blonda hår (peruk). Klockrent, hon fick jobbet.

Det innebar bl.a. filmning med företagets VD. Plus att hon skulle vara sidekick till eventets konferencier Jan Bylund. Vad vi inte visste från början var att Jessica skulle dela scen med… Markoolio… Alcazar… Herreys… Charlotte Pirelli och Carola. Först trodde vi att det var imitatörer, men det var äkta vara!

Jag hade hållit på i branschen i över 15 år och uppträtt med Adde Malmberg, typ… Jessicas FÖRSTA stora jobb är tillsammans med några av Sveriges absolut största artister! Lite orättvist tyckte jag… men jag gick å andra sidan omkring i kulisserna som en stolt ”manager”…

En upplevelse för livet var det definitivt.

Lars och Jessica

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x