Espresso – Din lokala tidning

Bakom mina förebilder

Varför lära av dina misstag när du istället kan lära av dina framgångar och dina förebilder? För visst behöver vi personer som vi av olika anledningar – ser upp till?

Då menar jag inte på det sätt som man ser upp till en idol. Där finns det ofta ett avgrundsavstånd som vi varken vill eller kan överbrygga. Men en förebild kan vara någon som du, fast med kunskaper eller erfarenheter som du gärna skulle vilja dela. Då handlar det om motivation mer än avstånd.

De flesta av oss tycker nog att det känns lite skämmigt att ha förebilder och framför allt avslöja vilka de i så fall skulle vara. Speciellt om det är någon i din närhet. Vi borde alla egentligen välja ett antal relevanta personer med olika egenskaper vi gärna vill snylta av. De blir ditt lilla personliga dreamteam som motiverar dig leva livet fullt ut.

Det är viktigt att vi uppmärksammar personer som vi anser gör något bra. Det sporrar oss andra, för vi vill också känna att det vi gör, får andra att inspireras av just mig.

Jag har ett gäng förebilder. De har alla något som inspirerar mig, imponerar på mig och motiverar mig på olika sätt. Ett tips från en som aldrig hållit sina förebilder hemliga; håll det inte inom dig. Det blir mycket lättare att ta sikte ifall du är klar över åt vilket håll du vill gå.

johnny@espressoreklam.se]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x