Espresso – Din lokala tidning
Erik Johannesson

Bakom skylten – Redaktör Erik Johannesson om “bilen”

Nu är det sommar! I det här numret tar vi avstamp i en intressegrupp som verkligen lever upp under sommaren. När vintergruset har sopats av asfalten och syrenerna börjar blomma längs vägkanterna
– då är det dags att rulla ut sommarbilen.

Som tämligen okunnig om bilar – särskilt jämfört med den målgrupp som söker sig till motorträffar – kan man lätt känna sig lite avvaktande när man som reporter tar sig an att skriva om sommarens första motorträff vid Tykarpsgrottan. Man kretsar med kameran, knäpper någon bild, sneglar på vilket bilmärke och modell man har att göra med innan man försöker inleda ett samtal. Men när man väl har tagit klivet in i en konversation så märks det – det är ju människan och minnena som format intresset som ofta är det spännande.

Att träffa ett par som har levt ett helt liv med en och samma bil väcker naturligtvis helt andra frågor och samtalsämnen än hur många hästar som finns under huven. För mig som oftare kör till skroten med mina bilar än till motorträffar blir det både en lättnad och ett nöje. Kört till skroten har jag gjort också inför denna tidning – att åka golfbil med Leif Svensson var en både fartfylld och fascinerande upplevelse. Så många gånger som man har åkt förbi skylten på vägen mellan Osby och Markaryd, och så har man ingen aning om att vilda västern ligger alldeles runt knuten.

Inför många av de reportage jag skriver i espresso brukar jag tänka att mitt uppdrag är att visa upp en glimt av vad som finns bakom den där skylten. Så många ställen som man passerar utan att ha en aning om det – efter flera år med det här jobbet har jag verkligen insett att de är fler än man tror. När vi har lämnat denna tidning till tryck så kommer vi att börja jobba med vår sommartidning. Den skickas ut till fritidshusägare i sju kommuner som vi kan nå genom PostNord, och delas ut på välbesökta ställen i Göinge med omnejd. En bra chans för alla som vill locka in nya besökare bakom skylten när sommaren verkligen börjar knacka på. Kontakta oss gärna om du är intresserad av att medverka som annonsör.

För visst känns det att sommaren är här! Första fisketuren är redan avklarad, korna har släppts ut på bete i grannskapet hemmavid. Nu ska bara fröerna ner i marken också så att trädgårdsodlingarna kan börja växa ikapp med kirskålen.

Trevlig läsning!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x