Espresso – Din lokala tidning

Balders Hage laddar för fest

Balders hage i Häradsbäck är en känd festplats för de flesta. Inte bara för oss i Älmhult utan för ett betydligt större och imponerande upptagningsområde. Nu är det åter dags för Älmhults näringsliv att premiera insatser och hylla de personer som gjort lite extra under året. Företagsgalan hålls som tidigare i Balders Hage.

90 år av fest
Ursprunget till festplatsen sträcker sig så långt tillbaka som till 1931 och hette då Linkullen. Den brann dock ner i mitten på femtitalet men det som sen byggdes upp, är det vi kan se idag. Yngve Svensson är sen den person som byggt upp både verksamhet och varumärket. Han drev anläggningen i 30 år innan det var dags för Stefan Blomdahl att ta över vid konkursen 2010.
– Förutsättningarna har förändrats så jag har haft Balders Hage till försäljning ett tag, berättar Stefan. Men det är inte lätt att sälja heller, så nu blir det en anpassning som ändå funkar bra.

Unikt erbjudande
Med anpassning menar Stefan att det idag inte finns något nöjesutbud för ungdomar mellan 15–18 år.
– Nej det sista som försvann var väl Björksäter i Hässleholm. Så nu kör vi ett par festkvällar för denna åldersgrupp med bussar från både nära och fjärran. Längst ifrån är Karlskronabussen.
Utöver detta så erbjuder Balders Hage både skolbalders och, nytt för i år, bil- och MC-träffar.
– Men vi hyr också ut lokalerna till andra evenemang, berättar Stefan.

Andra sidan gränsen
Stefan Blomdahl är från Älmhult även om han valt att bosätta sig i Loshult, på andra sidan gränsen.
– Ja så är det. Men jag är mycket i Häradsbäck. Både vad gäller Balders Hage, men jag är också lite involverad i Handelsboden. Plus då att jag sysslar lite med bokföring och redovisning, så det är fullt upp. Nu närmast är det då Företagsgalan där vi står för lokal, mat och servering. Ett mycket trevligt och givande arrangemang, som vi ser fram emot.

Text: johnny@alltomalmhult.se

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy