Espresso – Din lokala tidning

Barn har underbara kommentarer om livet

Vill man ut i kylan kan man beskära lövfällande växter nu och särskilt plommon och körsbär, som inte får klippas när saven börjar stiga. Du bör nu också undvika att beskära vinranka, björk, mullbär klätterhortensia, lönn och valnötsträd, som alla blöder rikligt och kan fara riktigt illa.
Äppel- och päronträd går utmärkt att ge sig på vid den här tiden. De är relativt okänsliga för tidpunkten för beskärning.

Jag tänker på barn som jag träffat på under mina besök hos kunder under många år. Jag glömmer aldrig när jag skulle beskära några äppelträd hos en ung familj med små barn i Osby. Alla var ute i trädgården för att vara med. Jag märkte snart en aggression mot mig från barnen. De tyckte att jag misshandlade deras träd och ville inte att jag skulle göra träden illa. Det var ett svårt pedagogiskt problem att lösa: Göra jobbet och få barnen att acceptera. Det blev inte min bästa lektion då barnen faktiskt hade rätt, beskärning är att skada trädet.

Barnhistorier är något som man kan njuta väldigt mycket av att läsa. Barn har en fantastisk förmåga att hitta kärnpunkten i en historia, medvetet eller omedvetet. Här kommer några, från barnmorskorna mitt i Skåne, av vilka Du säkert hört någon tidigare men som ändå kan locka till ett hjärtligt skratt.

Mikael 5 år: Om spermier från pappan inte träffar mammans ägg blir det bara en vanlig omelett av det.

Fred 7 år: Om man inte kan få barn kan läkaren göra ett i provrör….Men de flesta är gjorda i vanliga rör.

Ida 6 år: När babyn är inne i magen på mamman kallas den foster. Mamman kallas fostermor. Det första som bildas på fostret är öronen.

Petter 9 år: Äldre kan inte få barn. Deras äggstockar har tagit slut och dessutom har mannen kanske problem med protesen.

Nina 6 år: Man måste inte gifta sig i kyrkan. Man kan gifta sig på socialkontoret eller kan man flytta ihop utan att tala om det för någon. Det viktigaste är att man vet det själv.

Cathrine 5 år: När man gifter sig får man inte skratta och man får inte säga nej!

Regina 7 år har koll på läget? När man gifter sig ger man varandra ett tysthetslöfte. Om man inte håller det, måste man skilja sig och då måste man dela på lamporna och knivarna och för det mesta kan man inte komma överens om vem som ska ha barnen. De som inte kommer överens om det måste gå till en börsmäklare! Han bestämmer att den ena ska ha barnen och då får den andra ett extra matbord istället.

Hedda 6 år vet en del om graviditet: Graverade mammor går med babyn i magen i 204 månader.

Tove 9 år menar att: Det inte är bra för gravida kvinnor att ha ägglikör i urinen!

Tone 7 år vet följande: Gamla tanter tycker om att se nakna män, de vill bara inte erkänna det när man frågar.

Julie 6 år menar: Att män har flera framdelar på kroppen!

Siri anser att: Kvinnor består av äggstockar och att de tänker mer!

Stina 9 år säger att: Mannen slutar aldrig att göra celler men han kommer i en sorts ålder han också. Den kallas panikåldern.

Martina 6 år vet att: Kejsarsnitt betyder att man skär ut barnet genom nödutgången.

Erland 6 år förklarar: En gynekolog är……en som inte vet så mycket om halsen på folk.

Ha det gott i kylan och passa på att planera för våren, tycker Jankov och Sia

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy