Espresso – Din lokala tidning

Barn och butik är Saras vardag

Det är nu åtta år sen Sara Rosquist tog över TittiBus i Osby. Att det skulle bli kläder och mode fanns inte med i hennes första planer. Inte heller att driva butik. Men det blir ju sällan som man tänkt sig.

Drömmar kvar

Annons
banner cx 60

Barn har dock funnits med genom åren på olika sätt.

– Ja från början var det som barnskötare och sen hamnade jag i Kalifornien som aupair. Har också jobbat i både förskola och grundskola några år innan jag provade på något helt annat. Först som inköpare och sen då som butiksägare. Men jag vet fortfarande inte om jag hamnat rätt. Livet är för stort för att jag ska slå mig till ro ännu. Jag har drömmar kvar att förverkliga, berättar Sara.

Svårt vara passiv

Nu medan barnen varit små så har all fritid gått till engagemang i föreningslivet.

– Det är en fantastisk tid att få vara delaktig och följa barnens utveckling, förklarar Sara. För min del så har jag engagerat mig i konståkningsklubben och innebandy. Med all träning och tävling så blir det inte så mycket annat – förutom då att driva och utveckla min butik. Samtidigt så har jag valt att vara engagerad även i handeln och aktiviteterna i Osby Shopping. Jag har svårt att vara passiv när jag ser att det behövs göras saker.

Samma mål

Handeln i Osby har historiskt varit mycket varierad och framgångsrik. Även om det just nu dippar lite med några butiker som försvunnit, så tror ändå Sara på att det vänder.

– Vi butiksägare har naturligtvis mycket vi kan göra för att behålla och stärka handeln i Osby. Vi kanske inte kan påverka en ökad näthandel, men vi kan erbjuda andra fördelar som gör att man oftare väljer att handla på hemmaplan. Alla vill nog ha ett levande centrum så i grunden har vi alla samma mål att jobba efter. Det är ju en bra förutsättning.

Nära vänner

Det roligaste med barnkläder är att man får lära känna så många andra i samma situation.

– Det i särklass bästa med mitt jobb, är alla de kunder jag träffat och lärt känna. Flera av dem har dessutom blivit nära vänner. Vi har ju så mycket gemensamt med barnen som utgångspunkt. Även om detta är mitt jobb, som jag ska leva på, så är det ju samtidigt fantastiskt att varje dag få dela med mig av det som betyder mest i livet, avslutar Sara.

Text och foto: johnny@alltomosby.se

Detta är Sara:

Namn: Sara Rosquist

Ålder: 41 år

Bor: Osby

Familj: Make och 2 barn, 13 och 15 år.

Arbetar: Driver butiken TittiBus

i Osby.

Intressen:

Umgås med familjen, naturen, plocka svamp och min fralla Diza.

Annons
banner cx 60

Bäst med Osby:

Att vi fortfarande har ett levande centrum med butiker, samt ett stort urval av aktiviteter för våra barn och ungdomar. Jag hoppas verkligen att vår kommun tar vara på detta, på ett bra sätt.

]]>

Relaterade inlägg

Espressos lokala gratistidningar

admin

Miljömedveten motion med HHF

Johnny Billinger

Felix i Iran

Ingela Lindström

Laserdome samlar poäng på Galleria Boulevard

Johnny Billinger

Jenny Syrén fann sitt stora intresse i livet

Ingela Lindström

Från hushållstjänster till ledsagning och omsorg

Ingela Lindström

Sparbanken Göinge – Lokala kontor och nöjda kunder

Ingela Lindström

Veterinär Per Josefsson – djurens advokat

Ingela Lindström

Don´t get bitter- get better

Johnny Billinger

Good Morning UF – underlättar för morgontrötta

Ingela Lindström
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x