Espresso – Din lokala tidning

Barn springer för barn med cancer

Den 23 mars genomförs Team Rynkeby – God Morgon Skolloppet, ett motions- och välgörenhetslopp där skolelever från Danmark, Sverige, Norge och Finland springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. Intresset från skolorna har varit rekordstort och enbart i Team Rynkeby – God Morgon Kristianstads upptagningsområde, har 48 för- och grundskolor anmält sig, bland annat från Osby, Östra Göinge och Älmhult.

– Det är mer än en dubblering mot föregående år, vilket känns fantastiskt roligt, säger Bengt Olsson som är ansvarig för Skolloppet i Team Rynkeby – God Morgon Kristianstad.

Innan loppet har eleverna möjlighet att ingå i mikrosponsorskap med familj, vänner och lokala företag, där de uppmanas att skänka ett mindre belopp per varv eller kilometer som den enskilda eleven springer. Enbart i Sverige samlades det förra året in hela 4 miljoner kronor in i samband med loppet. Pengarna betalas in elektroniskt till Team Rynkeby Fonden, som därefter donerar dem oavkortat till Barncancerfonden.

Men det är inte pengarna som är det viktiga i loppet. Det viktiga är att eleverna förstår att de faktiskt kan vara med och göra skillnad för barn som har det svårt.

Vi är otroligt stolta över, att vi i och med detta initiativ kan samla så många elever från så många skolor där alla har ett gemensamt syfte – nämligen att göra något gott för sig själva, samtidigt som man gör någonting gott för någon annan, säger Carl Erik Dalbøge, direktör för Team Rynkeby Fonden.

De 48 skolorna som är anmälda genom TR-GM Kristianstad representerar totalt nio kommuner – Karlshamn, Sölvesborg, Bromölla, Kristianstad, Hässleholm, Östra Göinge, Osby, Olofström och Älmhult. Totalt i Sverige deltar drygt 76 000 elever från fler än 300 skolor.

– Nu ska vi hjälpa våra skolor att göra ett bra arrangemang den 23 mars. Tillsammans gör vi skillnad för barn och familjer som drabbats av cancer, säger Bengt Olsson.

För mer information om Skolloppet:

Bengt Olsson, ansvarig Skolloppet Team Rynkeby – God Morgon Kristianstad

bengt.olsson@kristianstad.se, 0728-85 77 16

Foto:  Thomas Nørremark

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x