Espresso – Din lokala tidning
skärmavbild 2023 07 20 kl. 10.17.59

Be here then – en tidsmaskin

En semesterresa i tiden? Genom den digitala platsvandringsappen Be Here Then kan du uppleva Hässleholms kommuns historia på sju platser runt om i kommunen. Passa på nu i sommar att resa i tiden och upptäcka platser och händelser från förr.

Hässleholm är en av nio kommuner i Sverige där du genom platsvandringsappen Be Here Then kan göra en historisk tidsresa på plats. Med hjälp av appen kan du som användare se foton från förr samt ta del av berättelser om platsen. I Hässleholms kommun finns i appen möjlighet att ta del av bilder och historiska berättelser på sju olika platser i kommunen; Vittsjö, Bjärnum, Tyringe, Hässleholm, Vinslöv, Hovdala samt Sösdala. I Hässleholm finns tre olika tematiska turer att vandra på; ”Handel och hantverk”, ”Rörelser i centrum” samt ”Vardag och fest”. Därtill även en på engelska.

Fakta och bilder har sammanställts i ett samarbete mellan Hässleholms kommun och lokala hembygdsföreningar m fl. Vinslövsutställningen, spöket på Sinclairsholm, Stubbamöllan, mysteriet på Stenberget, hälsotrender förr, Elsa Sundgrens Condis, Bildsköne Bengtsson samt ”Vittsjö flygplansfabrik” är några av de platser och anekdoter från förr som går att ta del av vid besök i Vinslöv, Sösdala, Vittsjö, Tyringe och Bjärnum.

Ladda ner den kostnadsfria appen Be here then till din IOS eller Android telefon, där appar finns!

Vill du veta mer?

Kontakta då gärna Näringslivsavdelningen på Hässleholms kommun:

0451-26 70 00 (kontaktcenter) naringsliv@hassleholm.se

Scanna QR-koden

för att ladde ner appen

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x