Espresso – Din lokala tidning
kuppmakarna

Beredskapstid för Kuppmakarna

TEATER. Det har blivit 40-tal och beredskapstid när Kuppmakarna återigen intar scenen på Boalts bygdegård för Kärleksört 5.

Det är krig i världen och lanthandlaren har gått och blivit hemvärnschef. Underlaget för rekrytering är lite skralt, men han har fått med sig Tage och Ture. Damerna i byn stickar för fullt till den svenska armén och prästen gör sitt bästa för att placera ut krigsbarn.

Tio år utan nya ålderskrämpor
När Kuppmakarna nu förbereder sig för Kärleksört 5 så är det ett välbekant persongalleri som återkommer för den trogna publiken.
– Det har blivit 40-tal, och lite annan dramatik än förra året då byborna skulle starta fotbollsförening, säger Lars-Åke Ljungahl som är manusförfattare, regissör och skådis i gänget.
– Publiken har fått lära känna figurerna under några föreställningar nu, och vi har hoppat ungefär ett årtionde i taget – det är konstigt att de aldrig blir äldre, skrattar han .

Vad göms i berget?
Dramat tar ytterligare en vändning när riktiga soldater dyker upp i byn för att vakta något hemligt i berget. Men vad kan vara så hemligt där, och vaktar de verkligen rätt berg? Det står snart klart att byns yngre damer uppskattar soldaternas närvaro och publiken kan räkna med intriger och skratt.
– Vi är ett gäng som har spelat tillsammans i flera år nu, och det är kul att skriva nya manus och se hur alla utvecklar sina roller. Nu laddar vi för premiär den 3 februari och hoppas att få återse en stor publik, säger Lars-Åke Ljungdahl.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x