Espresso – Din lokala tidning
skärmavbild 2023 07 23 kl. 17.30.10

Besök Wanås i sommar

Wanås Konst är ett sagolikt universum där konsten och naturen finns överallt. I den 40 hektar stora skulpturparken i den vackra bokskogen upplever man som besökare en unik samling av mer än 70 samtida skulpturer av internationellt kända konstnärer – alla skapade för parken. För barn finns det många konstverk att upptäcka och delta i på ett lekfullt sätt, som Yoko Onos Wish Trees for Wanås och Jacob Dahlgrens Primary Structure. Lilla Konstpodden tar familjen ut på upptäcktsfärd bland konsten – genom konstprat, lekar och låtar utforskar ni några av de mest älskade konstverken i parken. Finns att ladda ner i entrén.

KOM OCH UPPLEV, UTFORSKA OCH KRYP IN…

Även om man är ny som besökare eller har besökt Wanås Konst under årens lopp väntar alltid nya upplevelser. Varje år bjuds internationella konstnärer in för att skapa konst i och för parken. Sommaren 2023 presenteras utställningen Trädgränsen av Carola Grahn. I en omfattande utställning med flera nyproducerade, storskaliga och finurliga skulpturer får vi möta Grahns konstnärskap som tar avstamp i en samisk världsbild och berör frågor om människans relation till, och föreställningar om, både samhälle och natur. I långlogen, en enorm hölada från 1700-talet med katedrallik rymd, visas Wish You a Lovely Sunday – en videoinstallation av den koreanska konstnären Youngjun Tak.

skarmavbild 2023 07 23 kl. 17.30.45

ÖPPEN VERKSTAD HELA SOMMAREN

På Wanås Konst finns det möjlighet för besökare i alla åldrar att delta i någon form av kreativt skapande i samband med sitt besök. I de nyinvigda 500 kvadratmeter stora konstverkstäderna, Wanås Konst Studio skapas kreativa aktiviteter där besökare kan mötas, utbyta och skapa. Sommarens öppna verkstad är öppen alla dagar kl.10-17. Vi inspireras av konstnären Carola Grahns utforskande av vår relation till naturen och bygger skulpturer med material från skogen.

TA EN KONSTPAUS

Konsthantverk, mathantverk, böcker och design, ett besök på Wanås Konst är också ett besök på Wanås Konst Shop och Deli. Här kan du handla lokala, hållbara och kreativa produkter, samtidigt som du stöder konsten och pedagogiken på Wanås Konst. I entrélogen hittar du även Wanås Konst Café med ekologisk och lokal lättare lunch. Välj mellan smørrebrød, soppa, sallad och galette med vatten eller vin, eller njut av fika och glass. Caféet har platser både inne och ute. Eller varför inte ta med fikakorgen ut till våra picknickplatser. Fyll korgen hemma eller köp med godsaker från cafeét eller delin.

FAKTA:

Wanås Konst är en internationell skulpturpark och ett centrum för konst och lärande som drivs av den ideella Stiftelsen Wanås Utställningar. Här skapas, presenteras och förmedlas internationell samtidskonst med inriktning på skulptur och installation.

I skulpturparken och den permanenta samlingen finns ett 70-tal platsspecifika verk i bokskogen, som skapats särskilt för Wanås Konst av konstnärer såsom Igshaan Adams, Jenny Holzer, Yoko Ono och Ann-Sofi Sidén. Skulpturparken har årligen cirka 80 000 besök och cirka 10 000 barn och unga deltar i konstpedagogiska aktiviteter.

Utställningar, shop, café & deli öppet dagligen 6 maj–3 sep, kl 10-17

Vuxen 170 kr, Pensionär & student 150 kr. Gratis entré för alla under 19 år och för medlemmar i Wanås Konstklubb

Hemsida: www.wanaskonst.se Instagram och Facebook @wanaskonst

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x