INGREDIENSER
400 g extra fin nötfärs eller 300 g extra fin nötfärs + 100 g fläskfärs
1 tsk salt
3-4 äggulor
2/4 dl vispgrädde
½ gul lök, finhackad eller riven
1 dl finhackad rödbeta + spad
2 msk hackad kapris
1 dl kall kokt potatis i små tärningar
1 krm vitpeppar (några tag med pepparkvarnen)
Ca 3 msk smör eller margarin
Färsen bör inte blandas förrän strax innan den ska stekas eftersom rödbetorna gör att det lätt skär sig. Krydda färsen försiktigt
SÅ HÄR GÖR DU
Blanda färsen med salt först, rör ner en äggula och en skvätt vispgrädde i taget och arbeta in det i färsen innan nästa omgång tillsätts.
Vänd sedan ner alla de övriga ingredienserna och smaka av med ytterligare salt och peppar. Man kan mycket väl steka ett litet smakprov för säkerhets skull.
Forma färsen till små, höga biffar.
Stek dem hastigt i rikligt med smör och på stark värme. De skall stekas helt igenom.
När alla biffarna är färdiga bryns ytterligare smör i pannan och slås över.
Serveras med nykokt potatis.
ÖVRIGT
En kall pilsner av ljus typ, passar utmärkt till.