Espresso – Din lokala tidning

BK Kul mot nya höjder

Bowlingklubben BK Kul är en ung bowlingklubb som riktar sig till personer med funktionsnedsättning. Detta är blott fjärde året som klubben finns och redan nu har stora steg tagits.

Klubben spelar i div. 4 skåneserien. Efter två år med en bronsplacering så var det i år äntligen dags att få ta klivit högst upp på pallen och vinna serien och ta hem guldet till Osby.

– Söndagen den 28/4 åkte vi ner till Malmö för att spela sista seriematchen mot Österlen, vinst i den matchen och vi skulle då vinna guldet och ta hem seriesegern. Det var nervösa spelare i bussen ner till Malmö men när vi väl var på plats så var det inget snack om saken, matchen vann vi med rejäl marginal och guldet var i hamn. Äntligen är vi division 3 i Parabowling skåneserien, säger ordförande Daniel Sjöberg.

Sammansvetsat lag
Klubben består av 30 aktiva bowlare med helt olika förutsättningar efter sin funktionsnedsättning och Daniel är väldigt noga med att varje aktiv bowlare har en del i denna framgång.

– Det är på träningarna som vi svetsas ihop till en riktigt tight grupp där alla verkligen bidrar på olika sätt och det är det som BK Kul handlar om, att alla gemensamt driver varandra framåt till nya rekord på både träning och match. Och allt detta enbart genom att ha kul, berättar han.

Utbyte med Halmstad
BK Kul har även ett utbyte med Halmstad där de på hösten åker vi till Halmstadsklubben för att spela en fotbollsturnering. På våren kommer Halmstadslaget ner till Osby hit för en heldag med bowling.
Den 17/4 var det så åter dags att ta sig an Halmstad. 32 förväntansfulla spelare träffades för att mötas både i lag och individuellt. För tredje året i rad lyckades BK Kul vinna mot Halmstad i denna prestigefulla match. BK KUL Osbys individuella pris gick till Andreas Nord och det nyinstiftade priset ”Sjöbbes stora pris” (som går till en person som under dagen har kämpat och utmärkt sig lite extra) gick till BK KUL Osbys Katarina Ragnarsson.

Startade som rolig grej
BK Kul skapades för 4 år sedan och började som en rolig grej, men redan första året så exploderade medlemsantal och intresset blev enormt.

– Ja, nu pratas det bowling överallt i byn och det visar någonstans att vi som drar i trådarna har lyckats. BK Kul är en breddklubb där alla kan vara med och vi har ett åldersspann från 14 år till personer som nått pensionsåldern. Vi är övertygade om att det är det som är nyckeln till framgångarna – gemenskapen. Med en gemenskap och stark sammansvetsad grupp så kan man komma hur långt som helst, menar Daniel.

– Vårt mål har varit att skapa en förening dit alla är välkomna. Sen är blandningen av fysisk aktivitet och socialt umgänge ett vinnande koncept. Vi bakom klubben ser med glädje fram emot kommande säsong i en ny serie men det absolut viktigaste är att vi har kul tillsammans.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy