Espresso – Din lokala tidning
Image default

Blåbärspaj

Blåbärspaj

Johnny Billinger Blåbärspaj Blåbärspaj Skriv ut
Portioner: 10 bitar
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

175 g smör 3 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 krm salt ½ tsk bakpulver ca 5 dl bär, gärna frysta 2 msk florsocker 2 tsk potatismjöl

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret på ett stekjärn och rör ner övriga ingredienser.

Tryck ut degen i en pajform.

Fyll pajformen med blåbär, ca 5 dl.

Pudra över 2 msk florsocker och 2 tsk potatismjöl.

Grädda i ugn ca 25 minuter eller tills du ser att degkanten på pajen är brun och fin.

Serveras ljummen med vaniljglass.

ÖVRIGT

En god paj som efterrätt är aldrig fel. Här är ett enkelt recept där du kan använda bär, äpplen eller vad du känner för. Här är det som blåbärspaj.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x