Espresso – Din lokala tidning

Bli lokalsupporter!

Bli lokalsupporter
Vi har under snart 15 år haft kontinuerlig kontakt med stora delar av föreningslivet. Vi har genom våra kontakter förstått att nyrekryteringen, med några få undantag, har minskat. Intresset hos unga att aktivera sig och fostras i gemenskap har en negativ trend. Det gäller både killar och tjejer även om trenden är större hos tjejer.

Inom Riksidrottsförbundet så har problemet uppmärksammat i flera år och det görs väldigt mycket för att vända trenden. Diskussion kring fysisk aktivitet i skolan är också ett aktuellt ämne. Vi vet att våra unga överlag, rör betydligt mindre på sig idag. Vi vet att unga umgås mindre med varandra idag. Vi vet att en stor del av dem som väljer bort föreningslivet, inte går till någon annan aktivitet. De går till inaktivitet. Vi vet att mental ohälsa ökar dramatiskt bland unga. Vi vet också att det har en koppling till vårt sociala liv.

Vi är en tidning som når ut till alla hushåll och har därmed en möjlighet att bidra till att sprida information och hjälpa föreningar med att rekrytera medlemmar och uppmärksamma sin verksamhet. Vi har under alla år lagt stort fokus på detta i syfte att lyfta föreningar och föreningslivet. Vi är övertygade om att föreningslivet har en helt avgörande funktion i samhället. Nu vill vi ta ännu i ett steg i vårt arbete, men behöver våra läsares hjälp.

Vi vill avsätta resurser som jobbar med föreningslivet. Presentera insatser, uppmärksamma resultat och engagemang. Göra intressanta reportage som bidrar till större intresse. Avsätta plats i våra tidningar där vi ständigt presentera vårt föreningsliv på flera sätt. Här finns också möjligheter för föreningarna själva att finnas med.

Allt blir så mycket bättre om vi gör detta tillsammans. För oss innebär detta att vi avsätter resurser, tid och pengar för att bromsa en negativ trend. Våra unga behöver aktivera sig. De behöver umgås fysiskt med andra och finnas med i ett socialt sammanhang utanför familjen. De behöver fler förebilder för att kunna fostras till goda samhällsmedborgare.

Vår ambition är att kunna göra någon liten skillnad. Att hålla liv i diskussionen är ett bra sätt. Att framhålla goda exempel kan vara både motiverande och inspirerande. Så vi tror, att med er hjälp, så kan vi göra skillnad. Därför hoppas vi att fler av er vill vara lokalsupporter och bidra till att vända trenden.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy