Espresso – Din lokala tidning
Image default

Blodpudding

Blodpudding

Johnny Billinger Blodpudding Blodpudding Skriv ut
Nutrition facts: calories fat

SÅ HÄR GÖR DU

Titta på förpackningen och innehållsförteckningen. Det skiljer ofta mycket på ex. kaloriinnehåll och hur mycket protein (d.v.s. blod), som olika tillverkare har i sina recept.

Stek på medelhög värme, gärna i smör (traditionellt var det stekfett som användes). Eftersom all blodpudding är förkokt, så ska den bara bli varm och få en trevlig yta.

Prova att äta den som på Azorerna med ananas till istället för lingon. Jag brukar ta lite vispad grädde till för att lyxa till rätten, eller varför inte både ock!

Som dryck till ska man ha något C-vitaminrikt som t.ex. apelsinjuice. Detta för att tillgodogöra sig järnet på bästa möjliga vis ( källa livsmedelsverket). Att dricka mjölk eller annan kalkrik dryck har motsatt effekt.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x