
INGREDIENSER
1 blomkålshuvud
1 gul lök hackad
8 dl hönsbuljong
3 dl grädde
½ dl färsk dragon
salt
nymalen vitpeppar
smör till stekning.
150 gr rökt sidfläsk, strimmlat
1/2 dl solroskärnor.
SÅ HÄR GÖR DU
Plocka blomkålen i buktetter.
Smält smör i en kastrull och fräs löken mjuk.
Lägg i blomkål och buljong, koka ca 10 min.
Häll i grädde och dragon, koka ytterligare 10-15 min tills blomkålen är mjuk.
Mixa soppan slät. Koka upp soppan och smaka av med salt och peppar.
Fräs sidfläsket i sitt eget fett.
Servera soppan och strö över sidfläsk och solroskärnor.
Detta var helt galet gott. Behövdes inget bröd till… men man kan ha det om man vill. Matig soppa som rekommenderas… bifogar bild… toppingen med sidfläsket var pricken över i:et enligt mig 🙂