Espresso – Din lokala tidning
Image default

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Johnny Billinger Boeuf Bourguignon Boeuf Bourguignon Skriv ut
Portioner: 4-6
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

4-6 personer

1 -1,5 kg högrev, skuren i 3×3 cm stora bitar

smör till stekning

1 knippe timjan

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

4 lagerblad

3 dl kalvfond

4 dl rött vin

2 msk worcestershiresås

150 g  varmrökt sidfläsk med svål

4 morötter

200 g  champinjoner

Kikomansoja

ev. rödvinsvinäger

salt och peppar

20 smålökar

SÅ HÄR GÖR DU

Bryn köttet hårt i smör. Krydda med salt, peppar och timjan.

Skala och skär den gula löken i grova bitar. Skala vitlöken.

Lägg över i en gryta tillsammans med köttet, lagerblad, kalvfond, vin och worcestershiresås samt svålen från sidfläsket. Häll på vatten så det täcker och låt det koka på svag värme 1,5 – 2 timmar eller tills köttet är mört.

Tag upp köttet.

Sila skyn ner i en gryta.

Skala morötter och smålökar, champinjoner och fläsk i bitar. Bryn allt i en stekpanna i smör och lägg sedan ner i skyn.

Låt koka ihop och smaka av ev. med soya, salt, peppar och ev. rödvinsvinäger. Ev. behöver skyn redas.

Lägg ner köttet när lökarna och morötterna är helt mjuka.

Låt stå och dra utan värme en stund.

Servera grytan med potatis och saltgurka.

ÖVRIGT

Ett mustigt rödvin eller en rund Bourgogne passar utmärkt till.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x