Espresso – Din lokala tidning
Borgen i Osby fylls med nya kraft

Borgen i Osby fylls med ny kraft

FÖRENING/KULTUR. Det händer mycket på Borgen sen ett år tillbaka. Den välkända byggnaden mitt i Osby centrum har under 70 år betytt mycket för en stor del av invånarna. Den är också ett välkänt landmärke även utanför kommunen. På senare år har det byggts upp ett behov av att uppgradera både hus och verksamhet.

Borgen i Osby fylls med ny kraft.
– För mig är det här ett kulturhus, och nu ska vi fylla det med liv. Allt från föreställningar till konferenser, afterwork och fester. Borgen ligger centralt i Osby och det är en självklarhet att det ska vara den centrala och naturliga mötesplatsen för alla föreningar och medborgare som bor och verkar här, säger Jessica Persson som tidigare i år tillträdde tjänsten som föreståndare för Borgen.
Jessica Persson är ett känt namn för de flesta. Hon har under flera år varit involverad i verksamheten genom både revyer och standup. Under pandemin har det blivit mycket mer. Hon är nu den person som tillsammans med styrelsen driver verksamheten.

Historien möter det moderna

Steg ett blev att skapa en ny modern plattform. Både vad gäller Borgen som fastighet och utbudet som ska erbjudas, men även en fast grund för hur man ska kommunicera för att nå både befintliga och nya kundgrupper.
– Det här huset har ju allt. Konferensutrymmen, teatersalong, restaurang och en miljö med historia, säger Jessica när vi tar en rundtur.
– Sakta men säkert kommer vi nu att påbörja arbetet med att renovera hela konferensavdelningen. Här i den övre foajén hoppas jag på att vi kan få till en teaterbar för de mindre sammanhangen – allt från singer/songwriter-konserter till poetry slam-kvällar.

Borgen i Osby fylls med ny kraft
Det sitter i väggarna

Espresso reklambyrå har skapat ett före­tagskoncept för Borgen som bygger på människor, möten och minnen.
– De flesta som bor i Osby har en relation till Borgen, menar Johnny Billinger, vd.
– Varje minne sitter djupt förankrat. Det är alla våra samlade minnen på Borgen som tillsammans skapar värdet. Utan dem så är Borgen inget. Alla bilder består av tusentals pixlar, om du bara zoomar in långt nog. Varje pixel är i sin tur någons minne. Ett möte som kanske ledde till något mycket mer. En inzoomad bild blir således en mosaik av händelser. Borgens fasad och en del interiör, har en mosaik–design. Så man kan säga att allt som hänt sen huset stod klart – sitter i väggarna. Så utmaningen nu ligger i att skapa nya minnen, säger Johnny

Egna minnen

Jessica, som själv har jobbat på heltid i Borgens lokaler i tio år med olika scenproduktioner, har själv givetvis massor av minnen härifrån.
– Detta är den miljö där jag trivs allra bäst. Vi hoppas nu kunna utöka samarbetet med alla lokala föreningar, och framförallt vill vi koppla på de unga i kommunen så vi verkligen får igång livet i huset. Det är ju de som är framtiden, säger Jessica Persson.

Stora investeringar

Borgens nya koncept och grafiska profil bygger på mosaik och är skapad av Johnny Billinger. Det är utifrån mosaiken med tillhörande retro-färger, som Espresso skapade Borgens nya hemsida. Nu är arbetet igång med interiören tillsammans med flera lokala företag. Nya färger, textilier, väggar och teknik. Ett arbete som kommer att ta lång tid då det handlar om stora investeringar.
Alla nyfikna är välkomna att hälsa på. Både i byggnaden och till hemsidan osbyborgen.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x