Espresso – Din lokala tidning
Hundarna Betty och Majvor

Bortskämd

Nu får vi skärpa oss sa matte en dag, vi börjar bete oss som som knäppgökar! Jag satt i soffan och hörde dem “trättas”. Jag visste genast vad det handlade om. Det började efter det att Pirat och Sonja försvann, min aptit försvann liksom med dem. Matte köpte leverpastej och köttbullar och blandade i mitt torrfoder för att få mig att äta. Men jag kände mig inte hungrig, dessutom vräkte Majvor i sig allt som kom i hennes väg. Det fanns liksom ingen matro längre.

I samma veva fick jag ont i magen, jag åt gräs och kräktes varje dag. Matte köpte Fortiflora och gav mig för att jag skulle må bättre. Ja Majvor fick oxå det för att hennes mage skulle bli mindre gasig.

Jag blev bättre men det var liksom skönt att bli bortskämd! Så husse och matte började ge mig mat där jag ville äta just den dagen, typ som när dom går på olika restauranger. Ibland ville jag ha min mat i korgen, ibland i fåtöljen och ibland ville jag att husse skulle sitta hos mig när jag åt.

– Nä nu driver hon med oss, sa matte.

– Nu får hon äta där hon brukar. Vi behöver bara kolla så Majvor inte tränger sig fram och tar maten.

Jag tyckte inte om det men efter ett tag blev jag ju hungrig så då åt jag min mat igen. Matte kom på att man ska ge Majvor hälften av maten i skålen sedan slänger hon ut resten av maten pö om pö på golvet så att Majvor får leta upp den. Då hinner jag äta min mat i lugn och ro.

Vi har varit nere vid sjön och badat ett par gånger senaste veckorna. Ja alltså Majvor badar och jag tittar på, jag gillar inte vatten för det är för blött…

Matte gillar att bada men efter det att hon sett två stora snokar vid badplatsen är hon lite feg. Den ena kröp precis framför hennes fötter. Hon säger att hon är rädd för att vi ska bli bitna men jag vet nog vad hon är rädd för!

Inte för att jag förstår rädslan för det finns ingen orm i världen som orkat äta upp henne!!

Nu på sommaren har antalet hundar ökat rejält i området. Här finns ca 25 hundar om alla är i sina stugor. Fattar ni vilket jättejobb det är att vakta och skälla ut alla dem! Man får ju aldrig ro. Matte säger att det är tur att det bara är på sommaren det är så här och inte tvärtom, nu kan vi ju vila hela hösten och vintern.

Betty (och Susanne)

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy