Espresso – Din lokala tidning
johan danielsson och daniel landin

Bostadsministern besökte Osby

Bostadsminister Johan Danielsson var på besök hos sina s-kollegor i Osby. Partiet bjöd in till diskussion i bostadsfrågor. Något som lockade både partimedlemmar och näringsliv inom bostadsförsörjning.

Frågorna var i första hand kopplade till lokal nivå även om Johan Danielsson även berättade om vad som var aktuellt på regeringsnivå. Bostadspolitiken slår olika mellan kommuner. Detta för att struktur, skatter och geografisk placering påverkar och skapar vinnare eller förlorare. Ett annat problem handlar om möjligheten att bygga bostäder för yngre i syfte att behålla fler unga i mindre kommuner som ligger längre ifrån storstad.

möte bostadsministern

Ett annat problem som togs upp var Länsstyrelsens makt som varierar beroende på vart du bor. Då handlar det om svårigheten att bygga strandnära.
– Många frågor får inte det genomslag som man kan förvänta sig, berättar bostadsministern. Ibland till följd av ”stuprörspolitik”. Att frågor inte får en bred förankring utan kan skapa nya problem. Strandnära bebyggelse kan vara en sån fråga som då bygger på dispens och därmed tolkas olika.

Johan Danielsson är nu, som övriga ministrar, på resande fot och bygger sitt nätverk.
– Det är en rolig och nyttig period, menar Johan. Ska jobba på en kommunkarta när jag kommer hem så jag kan hålla lite koll på alla jag träffar.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x