Espresso – Din lokala tidning
bra skor utökar sitt sortiment

Bra skor satsar på ett bredare sortiment

NÄRINGSLIV. – Har ni broddar? Det är samma fråga som gäller varje gång en ny kund kliver in i butiken på hörnet av torget i Hässleholm.Bra Skor har funnits i samma lokaler sedan 1980-talet och är nu den enda renodlade skoaffären i Hässleholm.

– Förr fanns det fem skobutiker i stan, det känns som att det är viktigt för basutbudet i Hässleholm att vi finns kvar, säger Christer Rauer som har drivit Bra Skor sedan starten.– Att det blev skor var väl egentligen en tillfällighet. Jag började jobba på ett vikariat i en annan skoaffär i stan för en kille som skulle göra lumpen. Sedan dök tillfället upp att öppna en egen butik. Intresse och kunskap om skor kan man väl säga har kommit på vägen.

VÄDRET SÄTTER TRENDER

– Har ni broddar? Frågan kommer gång på gång. Och broddar finns i sortimentet!– Vädret påverkar oerhört mycket, så det gäller att hålla sortimentet uppdaterat. Här i Skåne är det ju sällan snövintrar, så det gäller att vara snabb i vändningarna när det väl slår till, säger Christer.

FÖRSENADE TÅG GER NYA KUNDER

Kunderna ledsagas vant av Pia Dahl som också är en veteran i butiken.– Jag jobbade på kosmetikaavdelningen på Nisses innan jag började här, nu har det blivit tjugo år med skor. Vi har ett fantastiskt läge här, och det kommer en hel del kunder från Malmö och andra ställen tack vare att vi ligger nära järnvägsstationen. Det är ju ganska ofta tågproblem i Hässleholm, och då kan de komma in hit och kika, skrattar Pia. Skor i alla former står uppradade på hyllor och bord. Från skinnkängor i klassiskt snitt till julens varma ulltofflor. Pia visar ett par vita vinterkängor som påminner om höga fodrade sneakers, och vänder upp sulan. Med ett snäpp fälls broddar ut och bäraren är halksäkrad. Stil och funktion!– Det kommer fler och fler snygga modeller med inbyggda broddar.

KAPPOR OCH KLÄNNINGAR

Det där med renodlad skoaffär är faktiskt inte helt riktigt sedan en tid tillbaka. Bra skor har även börjat sälja klänningar och kappor.– Väskor, handskar och mössor har vi haft länge, men sedan började några av våra leverantörer erbjuda snygga kläder, och vi tyckte att det kunde bli ett bra komplement. Och det har verkligen blivit uppskattat av kunderna! Någon har till och med bett oss att inte köpa in mer
– de tycker att klänningarna är så fina att de inte kan låta bli att handla av oss, skrattar Pia.

Läs mer om vårt lokala näringsliv här.

TEXT&FOTO: ERIK@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x