Espresso – Din lokala tidning
lansforsakringar

Brandsuperhjältar tillbaka med ny kraft

Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, tillsammans med HSB Skåne, bjöd nyligen in till en temalunch i Kristianstad. På agendan fanns trygghetsskapande samarbeten i allmänhet – och projektet Brandsuperhjältar i synnerhet.

Intresset var stort och på plats närvarade vd:ar och ansvariga chefer på de kommunala bostadsbolagen Göingehem, Osbybostäder och ABK. På plats fanns också Anders Olofsson och Jonas Nilsson från Räddningstjänsten i nordöstra Skåne. 

– Vi är väldigt positiva till den här typen av trygghetsskapande initiativ, där olika aktörer i samhället samverkar för en gemensam sak. När vi kan dela erfarenheter med varandra på det här sättet, och tillsammans sprida kunskap och medvetenhet på olika sätt, så ser vi att det kan göra stor skillnad, säger Anders Olofsson, operativ chef på Räddningstjänsten i Kristianstad. 

Tillsammans med Räddningstjänsten och ABK startade Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad redan 2017 upp den nytänkande kampanjen Brandsuperhjältar för att minska risken för lägenhetsbränder. Med barn som utbildades till brandsuperhjältar, med information på olika språk och med enkla illustrationer, spreds kunskap om brandsäkerhet – från barnen hem till föräldrarna.

Resultatet? Antalet uttryckningar för spisbränder minskade med 50 % under 2017. 

Nu är Brandsuperhjältar tillbaka med ny kraft. Redan nu är det klart att HSB Skåne inför konceptet på årets sommarkollo i Magnarp, där barnen kommer att få utbildning i såväl brandsläckning som utrymning och hur bränder kan förhindras. 

Med temalunchen som kick-off är ambitionen att sprida konceptet till exempelvis bostadsbolag, skolor och andra viktiga samarbetspartners under 2023, och på så vis stärka det trygghetsskapande arbetet ytterligare i vår del av Skåne.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x