Espresso – Din lokala tidning
Image default

Brännesnuda 

– Skånsk Klassiker

lunchtips för fyra,pepparrot som bränner i näsan

Brännesnuda – Skånsk Klassiker

Johnny Billinger Brännesnuda  Brännesnuda  Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

½ kg vitkål, 2 gula lökar 

200 g rotselleri, 150 g morötter

100 g persiljerötter

100 g palsternacka

300 g potatis  

½ dl rapsolja

5 vitpepparkorn

3 kryddpepparkorn

1lagerblad,

½ kg rimmat fläsk i bit

1 lit. Vatten.

5 dl vitt vin

1 dl honung

5 cm färsk pepparrot

25 g blad eller kruspersilja

SÅ HÄR GÖR DU

Ta bort ytterbladen och stjälk på vitkålen.

Skala löken. Grovhacka kål och lök. Skala och ansa alla rotfrukter (förutom pepparroten). Skär i 2 x 2 cm tärningar.

Hetta upp rapsoljan i en stor kastrull, fräs rotfruktstärningarna (förutom potatisen), tillsammans med pepparkornen och lagerbladet.

Lägg i fläsket och fyll på med vatten, vin och honung. Låt sjuda ca 1 timme, skumma av då och då.

Tillsätt lök, kål och potatis när 30 min återstår av koktid.

Ta upp fläsket ur kastrullen och tärna det.

Skala och riv pepparroten. Grovhacka persiljan.

Servering: Lägg några fläsktärningar i botten på varje tallrik. Häll på soppan och strö över pepparrot och persilja.

ÖVRIGT

Det ska bränna i ”snudan” (näsan) när man äter brännesnuda, därav namnet!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x